Chokoladeparfait
- 8 Personer
Ingredienser
120 g | 75% chokolade |
4 stk. | æggeblommer |
1 dl. | sukker |
5 dl. | piske-fløde |
- | frysetørrede solbær |
Sådan gør du
-
1Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
-
2Afkøl chokoladen.
-
3Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk dem sammen.
-
4Hæld lidt ad gangen af chokoladen i æggemassen, imens du rører.
-
5Æggeblommer er varmefølsomme, så husk, at chokoladen ikke må være for varm.
-
6Pisk fløden til let skum, og vend de to ting sammen.
-
7Skyld den form, du vil bruge i vand. Hæld vandet fra, og brug film som for i formen.
-
8Kom massen heri, og dæk parfaiten med film.
-
9Frys parfaiten i tre timer eller længere.
-
10Stil parfaiten i køleskab i 45 minutter, før den skal serveres.
-
11Vend parfaiten ud, og drys den med solbær.