Chokoladeparfait

Parfait er is uden ismaskine, men massen kan selvfølgelig sagtens røres i en ismaskine, hvis du ønsker en mere luftig konsistens. Vi laver parfait med chokolade, men du kan putte lige det, du ønsker, i grundopskriften. 
Chokoladeparfait
  • 8 Personer

Ingredienser

120 g 75% chokolade
4 stk æggeblommer
1 dl. sukker
5 dl. piske-fløde
- frysetørrede solbær

Sådan gør du

  1. 1.Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
  2. 2.Afkøl chokoladen.
  3. 3.Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk dem sammen.
  4. 4.Hæld lidt ad gangen af chokoladen i æggemassen, imens du rører.
  5. 5.Æggeblommer er varmefølsomme, så husk, at chokoladen ikke må være for varm.
  6. 6.Pisk fløden til let skum, og vend de to ting sammen.
  7. 7.Skyld den form, du vil bruge i vand. Hæld vandet fra, og brug film som for i formen.
  8. 8.Kom massen heri, og dæk parfaiten med film.
  9. 9.Frys parfaiten i tre timer eller længere.
  10. 10.Stil parfaiten i køleskab i 45 minutter, før den skal serveres.
  11. 11.Vend parfaiten ud, og drys den med solbær.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #få ingredienser