Chokoladeparfait
DESSERT

Chokoladeparfait

Parfait er is uden ismaskine, men massen kan selvfølgelig sagtens røres i en ismaskine, hvis du ønsker en mere luftig konsistens. Vi laver parfait med chokolade, men du kan putte lige det, du ønsker, i grundopskriften. 
  • 8 Personer

Ingredienser

120 g 75% chokolade
4 stk. æggeblommer
1 dl. sukker
5 dl. piske-fløde
- frysetørrede solbær

Sådan gør du

  1. 1
    Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i vandbad eller mikroovn.
  2. 2
    Afkøl chokoladen.
  3. 3
    Kom æggeblommer og sukker i en skål, og pisk dem sammen.
  4. 4
    Hæld lidt ad gangen af chokoladen i æggemassen, imens du rører.
  5. 5
    Æggeblommer er varmefølsomme, så husk, at chokoladen ikke må være for varm.
  6. 6
    Pisk fløden til let skum, og vend de to ting sammen.
  7. 7
    Skyld den form, du vil bruge i vand. Hæld vandet fra, og brug film som for i formen.
  8. 8
    Kom massen heri, og dæk parfaiten med film.
  9. 9
    Frys parfaiten i tre timer eller længere.
  10. 10
    Stil parfaiten i køleskab i 45 minutter, før den skal serveres.
  11. 11
    Vend parfaiten ud, og drys den med solbær.