Studenterbrød
- 8 Personer
Ingredienser
400 g | kage, f.eks sand eller chokoladekage, muffins eller brownie |
3 spsk. | kakaopulver |
100 g | solbærmarmelade, hindbær eller orangemarmelade |
50 g | nougat eller mørk chokolade, smeltet |
2 spsk. | krydret mørk rom eller kaffe |
200 g | mørk chokolade til overtræk, smeltet |
- | mandelflager, kokosmel, havsalt eller krymmel til drys |
Sådan gør du
-
1Smuldr kagen i en skål og tilsæt resten af ingredienserne.
-
2Ælt massen sammen med hænderne eller brug en røremaskine, til den er ensartet og sammenhængende.
-
3Læg evt. massen på køl i 1 time til den er fast og lettere at forme.
-
4Del massen i 2 og rul hver til en lang smal rulle. Skær rullerne i 5-7cm stykker, dyp dem i smeltet chokolade og drys evt med pynt.
-
5Lad chokoladen størkne inden servering, sæt evt. studenterbrødene på køl, så størkner chokolade hurtigere
Tip!
Brug i stedet kagemassen til romkugler. Tril kagemassen til 10-15 kugler, pensl med chokolade og rul dem i kokos.