Chokoladecookies med kokos og havsalt
BAGVæRK

Chokoladecookies med kokos og havsalt

Disse kakaocookies er sprøde i siderne, chewy i midten og med en intens chokolade- og kokossmag, der holdes i skak af havsaltet. Vælg en god god kakao og chokolade for det bedste resultat. Opskriften er fra bogen ”Kager, du bager igen” af Marie Holm.  
  • 4 Personer

Ingredienser

110 g smør, stuetempereret
50 g sukker
200 g brun farin
0.5 tsk. natron
1 tsk. fin havsalt
0.5 tsk. vanilje
1 stk. æg , stuetempereret
140 g hvedemel
35 g kakaopulver , gerne Valrhona
40 g kokosmel
165 g grofthakket mørk chokolade (eller halvt mørk og halvt mælkechokolade)
- havsalt (Ekstra havsalt til drys)

Sådan gør du

  1. 1
    Forvarm ovnen til 180 C varmluft.
  2. 2
    Kom smør, sukker, farin, natron, salt og vanilje i en skål, og rør det blødt. Tilsæt æg, og siden mel, kakao og kokosmel, og rør, til det er indarbejdet. Rør til sidst den grofthakkede chokolade i.
  3. 3
    Vej små klumper dej af, så de vejer ca. 65 g stykket. Tril dejen til kugler, og fordel dem på bageplader beklædt med bagepapir – der skal være minimum 10 cm mellem hver kugle, så de kan brede sig. Giv alle kuglerne et tryk, så de bliver let flade og har en tykkelse på ca. 2 cm. Giv hver kugle et lille drys havsalt.
  4. 4
    Bag kagerne i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter. Jo længere tid de får i ovnen, des sprødere bliver de – til gengæld risikerer du at miste noget af det lækre bløde i midten. Lad de færdigbagte cookies køle af på pladen. Kagerne er sprødest på bagedagen.