Chokoladecookies med kokos og havsalt
- 4 Personer
Ingredienser
110 g | smør, stuetempereret |
50 g | sukker |
200 g | brun farin |
0.5 tsk. | natron |
1 tsk. | fin havsalt |
0.5 tsk. | vanilje |
1 stk. | æg , stuetempereret |
140 g | hvedemel |
35 g | kakaopulver , gerne Valrhona |
40 g | kokosmel |
165 g | grofthakket mørk chokolade (eller halvt mørk og halvt mælkechokolade) |
- | havsalt (Ekstra havsalt til drys) |
Sådan gør du
-
1Forvarm ovnen til 180 C varmluft.
-
2Kom smør, sukker, farin, natron, salt og vanilje i en skål, og rør det blødt. Tilsæt æg, og siden mel, kakao og kokosmel, og rør, til det er indarbejdet. Rør til sidst den grofthakkede chokolade i.
-
3Vej små klumper dej af, så de vejer ca. 65 g stykket. Tril dejen til kugler, og fordel dem på bageplader beklædt med bagepapir – der skal være minimum 10 cm mellem hver kugle, så de kan brede sig. Giv alle kuglerne et tryk, så de bliver let flade og har en tykkelse på ca. 2 cm. Giv hver kugle et lille drys havsalt.
-
4Bag kagerne i den forvarmede ovn i ca. 10-12 minutter. Jo længere tid de får i ovnen, des sprødere bliver de – til gengæld risikerer du at miste noget af det lækre bløde i midten. Lad de færdigbagte cookies køle af på pladen. Kagerne er sprødest på bagedagen.