Bagte pærer med rosmarin, hvid chokolade og cremefraiche
DESSERT

Bagte pærer med rosmarin, hvid chokolade og cremefraiche

Søde, bagte pærer med bagt hvid chokolade på toppen og aromatisk rosmarin. Luftig creme fraiche giver god balance til den søde frugt.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. sprøde pærer
100 g hvid chokolade, finthakket
1 stilk frisk rosmarin, finthakket
150 g cremefraiche 38%

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 195/180C varmluft. Skær 2½ pære i ca. 1 cm tykke skiver, og læg dem i et smurt ovnfast fad.
  2. 2
    Top pæreskiverne med ¾ af den hvide chokolade og rosmarin, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og gyldne på toppen.
  3. 3
    Pisk imens cremefraichen til luftigt skum, og skær resten af pæren i meget tynde skiver, enten på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  4. 4
    Server de lune pæreskiver med en skefuld cremefraiche, friske pæreskiver og drys med hvid chokolade.

Tip!

Brug æble i stedet for pærer. Udelad cremefraiche, og server i stedet desserten med en kugle vaniljeis.