Bagte pærer med rosmarin, hvid chokolade og cremefraiche
DESSERT

Bagte pærer med rosmarin, hvid chokolade og cremefraiche

Søde, bagte pærer med bagt hvid chokolade på toppen og aromatisk rosmarin. Den syrlige creme fraiche giver en god balance til den søde frugt.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 sprøde pærer
100 g hvid chokolade
1 stilk frisk rosmarin
150 g creme fraiche 38%

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 195 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft. Skær 2½ pære i ca. 1 cm tykke skiver, og læg skiverne i et smurt ovnfast fad.
  2. 2
    Hak den hvide chokolade fint.
  3. 3
    Top pæreskiverne med ¾ af den hvide chokolade og rosmarinbladene, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre og gyldne på toppen.
  4. 4
    Pisk imens creme fraichen luftig, og skær resten af pæren i meget tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv.
  5. 5
    Server de lune pæreskiver med en skefuld creme fraiche, friske pæreskiver og resten af den hvide chokolade.

Tip!

Du kan sagtens bruge æbler i stedet for pærer. Du kan også skifte creme fraichen ud med en kugle vaniljeis eller en klat flødeskum.