ANNONCE ANNONCE morgenmad 20 nemme og hurtige grødopskrifter Grøden er genfødt, og den gamle bondespise gennemlever sin anden ungdom. Og det giver god mening - grød er sundt, lækkert og nemt at lave. Prøv for eksempel øllebrød med pærer, havregrød med rabarber eller en festlig fuldkornsgrød med hvidtøl. morgenmad Køleskabsgrød En kold grød, som laver sig selv i køleskabet natten over. Denne kolde ”grød” mætter godt og smager friskt og mildt om morgenen. Prøv den med forskellige typer frisk frugt som topping. morgenmad Kokosgrød med frisk frugt Denne kridhvide kokosgrød laves som risengrød, men med kokosmælk i stedet for komælk. Det giver en ultracremet og let sødlig grød med en mild smag af kokos. Husk at smage til med salt - ellers smager den fladt og kedeligt. brunch Bagt grød med bær og nødder Alt i ét fad - det bliver ikke nemmere. Ingredienserne er næsten de samme som til en klassisk omgang havregrød, men denne bagte grød er mere fast og næsten kageagtig. Den er smuk på søndagsmorgenbordet eller som en del af en brunch. Opskrift Havregrød med æble og solbær Grød er nemt og mættende og kan sagtens spises til andet end morgenmad. Havregryn er nederst i Madpyramiden. Spis derfor havregryn mange gange hver uge. Opskrift Varm perlegrød med tørrede bær Spis grøden her som dessert eller mellemmåltid, eller server den om morgenen med frisk frugt og kold mælk til. frokost Mandelgrød med bær og vanilje Mandelmælk og vanilje giver denne risengrød en lækker smag, og så kan den uden problemer serveres til mælkeallergikeren. Grøden laves på risottometoden, for så går det lidt hurtigere. Husk at smage til med salt - ellers smager den flad og kedelig. aftensmad Risengrød Fire ingredienser er alt hvad du skal bruge for at fremtrylle den skønneste klassiske risengrød. Hvis du vil have en mælkefri udgave, kan du skifte sødmælken ud med mandelmælk. Opskrift Øllebrød med pæretern Øllebrød mætter og smager skønt, og så er det en god måde at få brugt sine rugbrødsrester på. aftensmad Perlebyggrød med hjemmelavet smør og mørkt kanelsukker Cremet og mættende alternativ til den klassiske risengrød. Den smager dejligt af mælk og korn, og toppingen af hjemmelavet smør og brunt kanelsukker gør retten til en vinder, når kulden kommer snigende i de mørke måneder. Opskrift Havregrød på juice med nødder og frisk frugt - børneportion hurtig aftensmad Grahams - og Boghvedegrød med ingefærsukker Til morgenmad eller opfriskende mellemmåltid. Ingefærsukker giver tilpas sødme og krydrer de ellers neutrale gryn en smule. aftensmad Krydret risengrød med appelsinsukker og rørt vaniljesmør Dette er ikke helt den klassiske risengrød, for vi har kogt den med julens krydderier og piftet smagen ekstra op med citrussukker og cremet vaniljesmør. Opskrift Havregrød med rabarber og nødder Havregrød giver dig masser af fuldkorn. Med en solid omgang havregrød får du en god start på dagen. Opskrift Ruggrød Rugflager er et fuldkornsprodukt. Fuldkorn er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler. Nødder giver knas og sundt fedt til grøden. Opskrift Pink havregrød Start dagen med et fuldkornsprodukt som havregryn. Top grøden med nødder og frugt. Så har du et mættende morgenmåltid med fuldkorn, sundt fedt og vitaminer og mineraler. frokost Fuldkornsgrød med hvidtøl Smag og konsistens kan bedst beskrives som øllebrød, der møder havregrød. Server naturel eller med en lille skefuld flødeskum og bær på toppen. morgenmad Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør En julet udgave af den traditionelle pærevælling – vi har gjort konsistensen lidt tykkere og givet den mere smag og knas med ristede hasselnødder og kanelsmør. Opskrift 5-gryngrød En grød giver en god start på dagen. Grøden mætter længe, fordi den er fyldt med kostfibre. Tørret og frisk frugt giver grøden naturlig sødme. morgenmad Havregrød med kokos Denne cremede sag er mere luksuriøs end den gængse hverdagsgrød. Kokosmælken giver en sødlig smag, som er et godt match til den friske frugt på toppen. morgenmad Byggrød med nødder og syltetøj Cremet og blød morgengrød, som vækker smagsløgene til en ny dag! ANNONCE ANNONCE Se også Morgenmad Er havregrød sundere end rå gryn? Morgenmad Opskrift på havregrød Læs mere om morgenmad fuldkorn grød opskrifter Måltider
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.