Perlebyggrød med hjemmelavet smør og mørkt kanelsukker
- 4 Personer
Ingredienser
4 dl. | perlebryg |
2 dl. | vand |
1 l. | sødmælk |
tsk. | Salt, efter smag |
Brunt kanelsukker
3 spsk. | muscovadosukker eller brun farin |
spsk. | stødt kanel (efter smag) |
Hjemmelavet smør
200 g | cremefraiche 38% |
- | Salt, efter smag |
Sådan gør du
-
1Kom perlebyg og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det koge i 2-3 min., og skru så ned til svag varme, og hæld mælken i.
-
2Lad grøden simre under låg i ca. 1-1½ time, til perlebyggen er mør og konsistensen lind og blød. Rør af og til, så den ikke brænder på. (Tjek konsistensen efter 45 min. Hvis den er meget tynd, så lad grøden simre uden låg de sidste 45 min.).
-
3Lav imens kanelsukkeret og det hjemmelavede smør. Rør muscovadosukker og kanel sammen til en ensartet blanding, og sæt det til side indtil servering.
-
4Pisk cremefraichen med en elpisker i ca. 7 min., til den skiller fuldstændigt til fedtklumper og en mælkebase. Hæld den i et osteklæde eller et rent viskestykke, og klem væden fra i en skål.
-
5Rør smørfedtet lindt, og smag til med salt. Sæt smørret på køl indtil servering.
-
6Smag perlegrøden til med salt, og server den rygende varm med brunt kanelsukker og hjemmelavet smør.
Tip!
Brug rester af perlegrøden til restedeller. Grøden smager også skønt toppet med friske bær og syltet ingefær.