Mandelgrød med bær og vanilje
- 4 Personer
Ingredienser
2 dl. | vand |
200 g | grødris |
1 l. | mandelmælk |
1 stk. | vaniljestang, halveret |
2 stk | strimler citronskal (kan udelades) |
- | Salt, efter smag |
- | til servering: bærkompot, friske bær eller solbærsyltetøj + ristede mandelflager |
Sådan gør du
-
1Hæld vandet i en gryde, og bring det i kog
-
2Tilsæt grødrisene, og lad dem simre under omrøring i 2-3 minutter
-
3Rør ca. 1 dl af mandelmælken i sammen med vaniljestang og citronskal
-
4Lad grøden simre uden låg under omrøring, til mandelmælken er kogt let ind
-
5Gentag pkt. 2, indtil al mandelmælken er brugt, det tager ca. 25-30 min. Smag til med salt. Fjern vaniljestang og citronskal, og server grøden lun med bærkompot og ristede mandelflager
Tip!
Lad mandelgrøden køle ned, og vend den så med lidt græsk yoghurt eller let pisket fløde, så har du din egen hjemmelavede risdessert. Server den toppet med kernerne af passionsfrugt eller en klat tropisk marmelade.