Bagt grød med bær og nødder
BRUNCH

Bagt grød med bær og nødder

Alt i ét fad - det bliver ikke nemmere. Ingredienserne er næsten de samme som til en klassisk omgang havregrød, men denne bagte grød er mere fast og næsten kageagtig. Den er smuk på søndagsmorgenbordet eller som en del af en brunch.
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g brombær eller hindbær
1 stk. æble, skrællet og skåret i tern
2 spsk. honning
150 g havregryn (gerne 1:1 af fint- og grovvalsede)
3 dl. mælk
2 stk. æg
1 tsk. salt
40 g mandler, finthakkede
1 tsk. stødt kardemomme
- Revet skal af ½ økologisk citron
20 g smør, i små tern (kan udelades)
- ekstra mandler til drys
- evt. friske bær til servering

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft.
  2. 2
    Fordel bærrene i et mellemstort ovnfast fad og dryp honningen over.
  3. 3
    Rør havregryn, mælk, æg, salt, mandler, kardemomme og revet citronskal sammen. Hæld blandingen over bærrene, fordel smørret over og drys evt. med ekstra mandler.
  4. 4
    Bag i 40-45 min., til den er gylden og fast. Server straks, mens den er lun og sprød på toppen. Top evt. med friske bær og æble skåret i tern.

Tip!

Prøv dig frem med andre typer frugt f.eks. æble, pærer eller blommer. Juster mængden af honning, alt efter hvor sød frugten er. Prøv forskellige typer kornflager i den bagte grød i stedet for havregrynene, de bidrager med forskellige tekstur og smag. Bygflager, rugflager eller speltflager fungerer godt.