Køleskabsgrød
MORGENMAD

Køleskabsgrød

En kold grød, som laver sig selv i køleskabet natten over. Denne kolde ”grød” mætter godt og smager friskt og mildt om morgenen. Prøv den med forskellige typer frisk frugt som topping.
  • 2 Personer

Ingredienser

300 g yoghurt Brug evt. skyr
25 g havregryn
3 spsk. solbærsaft Juice kan også anvendes
2 spsk. kokosflager Rist før brug
2 spsk. solsikkekerner
1 dl. tørrede tranebær
lidt vaniljepulver Efter smag

Topping

lidt bær friske - til pynt
lidt Skovsyre Til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Rør yoghurt, havregryn, saft, kokos, kerner og bær sammen i en skål. Smag til med vanilje og tilsæt lidt mælk eller vand, hvis konsistensen er meget tyk.  Fordel yoghurtblandingen i 3-4 glas, og sæt dem tildækket på køl i 6-8 timer eller natten over. Havregrynene suger væske til sig og tykner grøden.
  2. 2
    Server grøden køleskabskold og toppet med frisk frugt.