Risengrød
- 5 Personer
Ingredienser
1.5 dl. | vand |
2.75 dl. | grødris |
1 l. | sødmælk |
lidt | salt |
Tilbehør
lidt | kanelsukker |
lidt | koldt smør |
Sådan gør du
-
1Hæld vandet i en tykbundet gryde og bring det i kog over høj varme.
-
2Tilsæt grødrisene og skru ned til middel varme. Lad risene koge i vandet i 1-2 min. under omrøring.
-
3Hæld halvdelen af mælken i, og lad det komme i kog.
-
4Hæld resten af mælken i og lad risengrøden simre under låg ved lav varme i ca. 45 min. Rør hvert 10 min. – oftere de sidste 15 min. Når grøden er tyk og cremet, er den færdig.
-
5Smag til med salt, og lad grøden trække et par minutter under låg inden servering.