Risengrød
AFTENSMAD

Risengrød

Fire ingredienser er alt hvad du skal bruge for at fremtrylle den skønneste klassiske risengrød. Hvis du vil have en mælkefri udgave, kan du skifte sødmælken ud med mandelmælk.
  • 5 Personer

Ingredienser

1.5 dl. vand
2.75 dl. grødris
1 l. sødmælk
lidt salt

Tilbehør

lidt kanelsukker
lidt koldt smør

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld vandet i en tykbundet gryde og bring det i kog over høj varme.
  2. 2
    Tilsæt grødrisene og skru ned til middel varme. Lad risene koge i vandet i 1-2 min. under omrøring.
  3. 3
    Hæld halvdelen af mælken i, og lad det komme i kog.
  4. 4
    Hæld resten af mælken i og lad risengrøden simre under låg ved lav varme i ca. 45 min. Rør hvert 10 min. – oftere de sidste 15 min. Når grøden er tyk og cremet, er den færdig.
  5. 5
    Smag til med salt, og lad grøden trække et par minutter under låg inden servering.