30 opskrifter med pasta
Pasta er en fantastisk spise, da den kan bruges til næsten alt, det er kun fantasien, der sætter grænser. Tag et kig rundt i Samvirkes opskriftgalleri for at finde inspiration til din næste pastaret.
Stegt svinemørbrad med tomatcreme
Skyr og tomat smager herligt sammen, derfor parrer vi de to ingredienser i en skøn tomatcreme, som løfter den pandestegte svinemørbrad til nye højder.
Se opskriften
Claus Holm: Spaghetti bolognaise
Pasta med oksekød og svampe
Pasta med basilikum, smør og parmesanost
Broccoli- og blomkåls couscous og pasta
Pasta med kantareller og persille
Cremet pasta med krabbe
Pil krabbekød fra mindst to krabber og vend det i saucen lige før servering. I stedet for krabbe kan du også servere pastaen med stegte kammuslinger.
Se opskriften
Oksekød med bagte tomater, pasta, basilikum og hytteost
Mørksej med pasta og flødestuvet spinat
Spinat og fuldkornspasta, hertil grillet svin
Spinat, solmodne tomater og grillet svin, måske på havegrillen, det er sommermad!
Se opskriften
Rødspætteruller med parmaskinke og pasta
Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter
Glem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen. Dressingen er tyndere end de gængse og giver en god, syrlig smag til de friske grøntsager og skaldyr.
Se opskriften
Svampesaute med pasta
Kalveschnitzel med salvie, rødvin, parmesan og pasta
Pastasalat med kylling, ost, peberfrugter og dildcreme
Kuller med ratatouille
Honningmarineret laks med lime og rødløg
Du kan lade laksen marinere i et par timer, natten over eller blot vende den med marinaden og bage den med det samme. Jo længere tid, jo mere intens smag får laksen.
Se opskriften
Grøn pastasalat med tun og æg
Pasta med rucola-pesto og varmrøget laks
Pastagratin med tomat og broccoli
Vi kogte så meget pasta i går at det er nok til en pastagratin i dag. Med lækre sprøde brødkrummer på toppen.
Se opskriften
Stegte kyllingelår med pasta med basilikum
Pasta med kylling, porre og kikærter
En nem vinterret med kylling, hvor du kan prøve kræfter med porrer og kikærter. Om sommeren kan du bruge forårsløg, ærter og frisk spinat i stedet.
Se opskriften
Grønkål og pasta med sprød and og mandler
Grønkål, mandler og sprødt skind gør denne pastasalat dejlig "crunchy". Rist andeskindet i ovnen, til det bliver sprødt som flæsesvær, og tilbered så kødet bagefter.
Se opskriften
Pasta med tomatsauce krydret med jordbær og salvie
Sommerfrokost på 10 minutter. Tomater og jordbær tilhører samme familie og smager derfor dejligt i pastaretter som denne.
Se opskriften
Tomatiseret pasta med rucola, parmesan og sort peber
Spaghetti med skaldyr
Spaghetti med grøntsager og chilikrydret tomatsovs
Her en velkendt ret, men i en klimavenlig udgave uden kød.
Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Hjemmelavet ravioli med rejer
Spaghetti med muslinger og fennikel
Aftensmad på 10 minutter. Husk, at muslingerne skal sorteres både før og efter tilberedning, for de skal være levende, når de tilberedes, ellers kan du risikere at blive dårlig.
Se opskriften
Kylling i flødesauce
Den milde flødesauce krydrer vi med lidt sennep og bouillon, så passer den perfekt til det saftige, lyse kyllingekød. En nem ret, som de fleste kan lide.
Se opskriften





























