Pasta med karljohansauce
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | pasta, bånd eller spaghetti |
1 håndfuld | brændenældeskud |
1 | løg |
4 stk. | Karl Johan svamp |
- | olie |
2 spsk. | æbleeddike |
4 dl. | piskefløde |
- | salt |
Sådan gør du
-
1Tænd et bål. Hæld vand og en skefuld salt i gryden, og bring det i kog. Kog pastaen til al dente, og hæld den op i sigten. Tør gryden af. Snit løget i tern, og skær svampene i stykker.
-
2Sæt gryden over bålet, varm olien op, og steg svampe og løg. Det er vigtigt at stege svampene dejligt gyldne for at fremhæve smagen. Steg dem derfor gerne over flere omgange, så de steger og ikke koger i deres egen væske. Krydr svampene med salt, mens du steger dem.
-
3Når alle svampe og løg er stegt, hælder du æbleeddiken på og lader den koge næsten væk. Tilsæt fløden, og kog ind til en tyk sauce. Smag til med salt, og vend først brændenælderne og så pastaen i, og varm igennem.
Tip!
Retten kan krydres med flere vilde urter eller timian og persille. Du kan også smide en håndfuld revet vesterhavsost eller parmesan på til sidst.