Frisk fettucine med peberfrugt, valnødder og parmesan
FROKOST

Frisk fettucine med peberfrugt, valnødder og parmesan

Det behøver ikke at tage lang tid at lave en sund og velsmagende pastaret uden kød. Køb en god, frisk båndpasta og spar heller ikke på parmesanen, så har du et måltid, som hele familien vil elske.
  • 3 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

50 g valnødder
4 spsk. olivenolie
1 stk. løg hakket
2 stk. snackpebre i tern
1 stk. mild rød chili hakket
2 fed hvidløg hakket
25 g parmesanost friskrevet
3 spsk. fløde eller cremefraiche
lidt salt og sort peber
250 g frisk pasta (fettucine)
- parmesanost til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Rist valnødderne let gyldne på en tør pande. Sæt valnødderne til side og varm dernæst olivenolien.
  2. 2
    Steg løg, hvidløg, chili og peberfrugt i ca. 10- 15 min. over lav/middel varme, indtil det er helt mørt og let gyldent. Giv det en smule salt og peber undervejs.
  3. 3
    Bring en gryde vand i kog og kog pastaen efter anvisning på pakken. Tag ½ dl pastavand og hæld ved peberfrugtblandingen.
  4. 4
    Kom peberfrugtblandingen i en blender eller høj skål sammen med halvdelen af valnødderne og parmesanost, og blend, alternativt med en stavblender, til en grov masse. Smag til med ekstra parmesan, salt, peber og evt. fløde, hvis den skal være mere cremet.
  5. 5
    Hæld vandet fra pastaen, så snart den er kogt færdigt og vend så peberfrugtcremen i pastaen. Server pastaen straks på lune tallerkener med et godt drys parmesan og resten af valnødderne knust udover.