Pasta med broccoli,  tun og citronsauce
FROKOST

Pasta med broccoli, tun og citronsauce

Tanken om varm dåsetun kan godt være svær at forlige sig med, men hvis ikke tunen får for lang tid og bliver tør, er den absolut også værd at bruge i det varme køkken. Den friske kørvel sætter prikken over i’et.
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g tør fettuccinepasta
1 spsk. olivennolie
1 bundt forårsløg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1 stk. broccoli i små buketter
4 dl. piskefløde
0.5 stk. citron, revet skal + saft
2 spsk. kapers drænede (kan udelades)
2 dåser tun i vand drænet
lidt salt og sort peber
lidt frisk kørvel til servering

Sådan gør du

  1. 1
    Bring en gryde letsaltet vand i kog. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  2. 2
    Varm olien på en pande over middel varme. Steg forårsløg, hvidløg og broccoli på panden i ca. 5 min., så grøntsagerne stadig har lidt bid. Tag grøntsagerne af panden, og sæt dem til side.  
  3. 3
    Hæld fløde på panden, og lad den koge ind i 3-4 min. Tilsæt kapers, og smag til med citronskal og -saft, salt og peber.  
  4. 4
    Kom grøntsagerne tilbage på panden i fløden, og tilsæt tun. Lad det varme igennem i 2-3 min., og vend det til slut ned i den kogte, varme pasta.  
  5. 5
    Server straks – med et drys frisk kørvel.