Kyllingelår med hvidløgspasta med stegte svampe og spinat
AFTENSMAD

Kyllingelår med hvidløgspasta med stegte svampe og spinat

Vend en gang pasta med hvidløgsflødesovs og steg svampe gyldne på en pande med smør. Så har du det lækreste tilbehør til et velstegt kyllingelår.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. kyllingelår eller kyllingeunderlår med ben
2 kviste rosmarin
2 stk. rødløg
400 g pasta f.eks. rummo, rigatoni eller anden pasta
1 bakke blandede svampe f.eks. shiitake, østershatte og champignon
2 fed hvidløg
75 g babyspinat
2 dl. piskefløde
lidt salt og sort peber
lidt citronsaft
lidt parmesan, revet

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 C.
  2. 2
    Kom kylling i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Pil rødløg og del dem i kvarte. Pluk rosmarin fra stilken. Kom rødløg og rosmarin i fadet til kyllingekødet og sæt det i ovnen ca. 40 min., til det er gennemstegt, gyldent og sprødt.
  3. 3
    Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  4. 4
    Klargør svampene og skær dem i grove stykker. Opvarm en pande med smør og steg svampene i 3-4 min., til de er godt gyldne, og krydr med salt og peber.
  5. 5
    Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Opvarm en gryde og steg hvidløg ½-1 minut. Tilsæt babyspinat og fløde og lad det simre i 2-3 min. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  6. 6
    Hæld vandet fra pastaen og vend den med hvidløgsflødesauce og krydr med citronsaft, salt og peber.
  7. 7
    Anret pasta i dybe tallerkener og top med ovnstegt kylling, bagte rødløg og stegte svampe.