Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter
FROKOST

Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter

Glem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen. Dressingen er tyndere end de gængse og giver en god, syrlig smag til de friske grøntsager og skaldyr.
  • 4 Personer

Ingredienser

175 g pasta, gerne conchiglie (den muslingeformede)
1 spsk. god mayonnaise
1 dl. Kærnemælk
- et par dråber tabasco
- saften af 1⁄2 citron
1 stk. fennikel eller 125 g friske, grønne asparges
10 stk. radisser
200 g rejer, krebsehaler og/eller hummerkød (evt. optøede)
1 stk. lille potte purløg, finthakket
1 stk. lille potte dild, finthakket (alternativt karse)
- salt og peber
- ekstra urter til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen køle helt af.
  2. 2
    Lav imens dressingen ved at piske mayonnaisen sammen med kærnemælken lidt ad gangen. Smag til med tabaso og citronsaft.
  3. 3
    Skær fennikel og radisser i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.
  4. 4
    Vend pasta, fennikel, radisser, skaldyr og urter med dressingen. Smag til med salt, peber og evt. mere kærnemælk, citronsaft og/eller tabasco.
  5. 5
    Drys med urter og server.