Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter
Glem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen. Dressingen er tyndere end de gængse og giver en god, syrlig smag til de friske grøntsager og skaldyr.

- 4 Personer
Ingredienser
175 g | pasta, gerne conchiglie (den muslingeformede) |
1 spsk. | god mayonnaise |
1 dl. | Kærnemælk |
- | et par dråber tabasco |
- | saften af 1⁄2 citron |
1 stk. | fennikel eller 125 g friske, grønne asparges |
10 stk | radisser |
200 g | rejer, krebsehaler og/eller hummerkød (evt. optøede) |
1 stk. | lille potte purløg, finthakket |
1 stk. | lille potte dild, finthakket (alternativt karse) |
- | salt og peber |
- | ekstra urter til drys |
Sådan gør du
- 1.Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad pastaen køle helt af.
- 2.Lav imens dressingen ved at piske mayonnaisen sammen med kærnemælken lidt ad gangen. Smag til med tabaso og citronsaft.
- 3.Skær fennikel og radisser i tynde skiver, brug gerne et mandolinjern.
- 4.Vend pasta, fennikel, radisser, skaldyr og urter med dressingen. Smag til med salt, peber og evt. mere kærnemælk, citronsaft og/eller tabasco.
- 5.Drys med urter og server.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost