Lady og vagabonden kødboller
- 4 Personer
Ingredienser
450 g | oksekød 10-18% fedt |
1 tsk. | fint salt |
2 fed | hvidløg Fintrevet |
lidt | peber Friskkværnet |
2 kviste | frisk rosmarin Finthakket, eller 1 tsk. tørret |
1 stk. | lille skalotteløg Revet |
1 stk. | æg M/L |
60 g | rasp Brug grov rasp (panko), eller 1,5 skive smuldret hvidt brød |
1 dl. | mælk Vand kan også bruges |
Til servering
- | tomatsauce |
- | revet parmesan |
- | pasta |
Sådan gør du
-
1Rør kødet sammen med salt og krydderier i 1-2 min.
-
2Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver.
-
3Bring en gryde letsaltet vand næsten til kogepunktet. Form kødbollerne med ca. 2-3 tsk. fars i hver. Kog kødbollerne i 3-4 min. i vandet, eller til de stiger op til overfladen. Alternativt kan kødboller også steges på samme måde som de svenske kødboller.
-
4Server kødboller i tomatsovs (enten hjemmelavet eller færdigkøbt) sammen med pasta og revet parmesan.