Linguini i cremet svampesauce

Pasta, svampe og fløde er altid godt, får smag af hvidvin og knas af ristede valnødder som drys
Linguini i cremet svampesauce
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g tørret pasta

Svampesauce

2 spsk. smør
1 spsk. løg, hakket
250 g blandede svampe
3 fed hvidløg
1.5 tsk. tørret timian
1 dl. Tør hvidvin
1 dl. marscarpone
50 g frisk parmesan
- salt og lidt peber

Drys

1 dl. ristede valnødder
- frisk parmesan

Sådan gør du

  1. 1.Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.  
  2. 2.Lav imens svampesaucen. Varm smørret i en sauterpande, og steg løg, svampe og hvidløg i ca.5-7 min., til det er let gyldent. Tilsæt hvidvin og timian, og lad det simre over lav varme. Når hvidvinen er reduceret til det halve, tilsættes mascarpone og parmesan.   
  3. 3.Lad osten smelte under omrøring, og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med lidt pastavand, hvis saucen er meget tyk.   
  4. 4.Vend forsigtigt den nykogte pasta i svampesaucen, smag til, og server straks, gerne med et drys valnødder og parmesan.   
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret og #passer til sæsonen