Linguini i cremet svampesauce
- 4 Personer
Ingredienser
300 g | tørret pasta Linguine eller spaghetti |
Svampesauce
2 spsk. | smør |
1 spsk. | løg, hakket hakket |
250 g | blandede svampe F.eks. kejserhatte , champignon |
3 fed | hvidløg finthakket |
1.5 tsk. | tørret timian |
1 dl. | Tør hvidvin |
1 dl. | marscarpone Piskefløde kan også bruges |
50 g | frisk parmesan |
- | salt og lidt peber |
Drys
1 dl. | ristede valnødder hakkede |
- | frisk parmesan Tilføj ekstra parmesan efter behov |
Sådan gør du
-
1Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
-
2Lav imens svampesaucen. Varm smørret i en sauterpande, og steg løg, svampe og hvidløg i ca.5-7 min., til det er let gyldent. Tilsæt hvidvin og timian, og lad det simre over lav varme. Når hvidvinen er reduceret til det halve, tilsættes mascarpone og parmesan.
-
3Lad osten smelte under omrøring, og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med lidt pastavand, hvis saucen er meget tyk.
-
4Vend forsigtigt den nykogte pasta i svampesaucen, smag til, og server straks, gerne med et drys valnødder og parmesan.