Linguini i cremet svampesauce
FROKOST

Linguini i cremet svampesauce

Pasta, svampe og fløde er altid godt, får smag af hvidvin og knas af ristede valnødder som drys
  • 4 Personer

Ingredienser

300 g tørret pasta Linguine eller spaghetti

Svampesauce

2 spsk. smør
1 spsk. løg, hakket hakket
250 g blandede svampe F.eks. kejserhatte , champignon
3 fed hvidløg finthakket
1.5 tsk. tørret timian
1 dl. Tør hvidvin
1 dl. marscarpone Piskefløde kan også bruges
50 g frisk parmesan
- salt og lidt peber

Drys

1 dl. ristede valnødder hakkede
- frisk parmesan Tilføj ekstra parmesan efter behov

Sådan gør du

  1. 1
    Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt en god skefuld salt. Kog pastaen efter anvisning på pakken.  
  2. 2
    Lav imens svampesaucen. Varm smørret i en sauterpande, og steg løg, svampe og hvidløg i ca.5-7 min., til det er let gyldent. Tilsæt hvidvin og timian, og lad det simre over lav varme. Når hvidvinen er reduceret til det halve, tilsættes mascarpone og parmesan.   
  3. 3
    Lad osten smelte under omrøring, og smag til med salt og peber. Juster konsistensen med lidt pastavand, hvis saucen er meget tyk.   
  4. 4
    Vend forsigtigt den nykogte pasta i svampesaucen, smag til, og server straks, gerne med et drys valnødder og parmesan.