Hjemmelavet pasta med svampe og æbler
AFTENSMAD

Hjemmelavet pasta med svampe og æbler

Dem, der siger, det er svært at lave sin pasta selv, tager fejl. Selvfølgelig er det nemmere at købe en pose færdig pasta i supermarkedet, men det er ganske sjovt at lave sin egen pasta, og vi påstår også, at du kan smage forskel. Den letteste udrulning foregår på en pastamaskine, men en god kagerulle og ditto biceps kan også gøre arbejdet. Spis din hjemmelavede pasta med stegte svampe, æbler og letgrillede porrer. 
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

3 stk. æg
0.5 tsk. fint salt
1 spsk. olie
1 dl. durumhvedemel
3 dl. hvedemel
4 stk. porrer tynde
200 g svampe
lidt smør
lidt olivenolie
1 stk. 
æble stort

Sådan gør du

  1. 1
    Slå æggene ud i en skål, og rør dem med salt, olie og mel.
  2. 2
    Del dejen i 3 dele, og rul et stykke ad gangen ud til et rektangel på et meldrysset bord. Dejen skal være tynd, ca. 3 mm. Rul dejen sammen som en roulade. Skær den lange rulle i tynde, 5 mm brede skiver. Hver skive vikles nu ud til et langt bånd.
  3. 3
    Læg pastaen på et meldrysset viskestykke for at tørre lidt. Skær porrer i mindre stykker, og gril på en grillpande.
  4. 4
    På en anden pande svitser du svampe i skiver og æble i skiver i smør.
  5. 5
    Kog pastaen i 1-2 minutter i letsaltet vand. Afdryp og vend med porrer, svampe, æbler og persille.

Tip!

Tynde, grillede porrer bliver nærmest søde, æblerne tilføjer syre, og svampene giver denne nemme opskrift den rette umamismag. Kød til? Nej, det behøver du ikke.