Hjemmelavet pasta med svampe og æbler
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
3 stk | æg |
0.5 tsk. | fint salt |
1 spsk. | olie |
1 dl. | durumhvedemel |
3 dl. | hvedemel |
4 stk | porrer tynde |
200 g | svampe |
lidt | smør |
lidt | olivenolie |
1 stk. | æble stort |
Sådan gør du
-
1Slå æggene ud i en skål, og rør dem med salt, olie og mel.
-
2Del dejen i 3 dele, og rul et stykke ad gangen ud til et rektangel på et meldrysset bord. Dejen skal være tynd, ca. 3 mm. Rul dejen sammen som en roulade. Skær den lange rulle i tynde, 5 mm brede skiver. Hver skive vikles nu ud til et langt bånd.
-
3Læg pastaen på et meldrysset viskestykke for at tørre lidt. Skær porrer i mindre stykker, og gril på en grillpande.
-
4På en anden pande svitser du svampe i skiver og æble i skiver i smør.
-
5Kog pastaen i 1-2 minutter i letsaltet vand. Afdryp og vend med porrer, svampe, æbler og persille.
Tip!
Tynde, grillede porrer bliver nærmest søde, æblerne tilføjer syre, og svampene giver denne nemme opskrift den rette umamismag. Kød til? Nej, det behøver du ikke.