Asparges opskrifter - 12 opskrifter med asparges
Danske, friske asparges er et sikkert forårstegn, og de sprøde stængler er en kærkommen forfriskning efter måneder med vintergrøntsager. Du kan få grønne og hvide asparges, og de er nemme i køkkenet, men tilberedes lidt forskelligt. Her er 12 opskrifter med asparges.
Rejemad med asparges og en usædvanlig god urtedressing
Det er asparges, det er rejer, det er æg, og det er utroligt svært at ødelægge med denne cremede og smukke urtedressing.
Se opskriften
Salatbowle med smørstegte hvide asparges og mandler
Hvide asparges er en kongespise, hvis de behandles med respekt. Som her, hvor de får god plads i en salatskål med rigelige mængder grønt.
Se opskriften
Friske forårsruller med rejer, asparges og mynte
Friske forårsruller er nemme at lave, og smager friskt og lækkert. Svøb rejer, asparges og frisk mynte ind i rispapir. Drys til sidst med salte peanuts og dyb rullen i sød chilisauce.
Se opskriften
Rå marinerede asparges med kylling i parmaskinke
Asparges og kylling er som to alen af et stykke. Vi kender kombinationen i den klassiske tartelet, men lader her begge råvarer fylde godt på tallerkenen sammen med sprød parmaskinke og blød pasta.
Se opskriften
Asparges tonnato
Rigtig italiensk Vitello Tonnato er tynde skiver kalvekød med masser af cremet tunsauce på toppen. Her er kalven skiftet ud med lækre og sunde asparges i en sommerlig forret eller let anretning til frokost.
Se opskriften
Pizza med broccoli og asparges
Tarteletter med kylling, asparges, ærter, basilikum og sennepsfløde
Karbonader med grillede asparges, citronsmør og nye kartofler
Aspargessalat med quinoa, gedeost, oliven og tomat
Pift det rugbrødstunge påskebord op med en frisk salat med forårets sprøde asparges og fed gedeost. Fyld salaten med proteinrig quinoa, som mætter godt, og server den som tilbehør til en saftig lammekølle.
Se opskriften
Grillede asparges med radisesalsa og cremefraiche
Der er ikke noget, der skriger mere sommer, end asparges. Her lader vi dem spille hovedrollen i en opskrift på en lækker frokostanretning, en eksklusiv salat på buffeten eller som en let hovedret med et godt stykke brød til.
Se opskriften
Grov aspargestærte med rygeost
En dejlig, frisk og vegetarisk forårstærte. Rygeosten giver en fyldig smag, som får de fleste til at tro, at der gemmer sig bacon et sted.
Se opskriften
Laksetatar med stegte asparges og sprøde croutoner











