Sommerpasta med grillede østershatte
AFTENSMAD

Sommerpasta med grillede østershatte

Cremet, lækker og let pastaret til en lys sommeraften. Server retten straks med friskrevet parmesan på toppen.  
  • 4 Personer

Ingredienser

250 g østershatte

Marinade til østershatte:

2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg ,revet
0.5 stk. citron ,revet skal af
1 nip chiliflager, tørrede
- salt
- peber

300 g rigatoni ,rigatonipasta eller pasta penne
3 spsk. olivenolie
1 stk. løg
175 g aspargesbroccoli
200 g grønne asparges
3 spsk. cremefraiche 38 %
50 g friskrevet parmesan
75 g rucola
lidt friskrevet parmesan ,Evt. til drys
2 stk hvidløg ,revet

Sådan gør du

  1. 1
    Rens svampene og halver de store. Rør ingredienserne til marinaden sammen i bunden af en skål. Vend svampene i marinaden og lad dem trække i min. 10 min.
  2. 2
    Steg svampene på grillen eller en grillpande over høj varme, et par minutter på hver side, til de er gyldne og møre.
  3. 3
    Kog pastaen i letsaltet vand, efter anvisning på pakken.
  4. 4
    Varm 2 spsk. af olivenolien i en stor sauterpande. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare over middel varme.
  5. 5
    Tag løgene af panden og varm den sidste skefuld olie op. Steg broccolini og asparges over middel/høj varme i 3-4 min., til de er let møre, men stadig har bid.
  6. 6
    Hæld vandet fra pastaen og gem 2 dl af kogevandet.
  7. 7
    Vend løg tilbage i grøntsagerne i sauterpanden sammen med cremefraiche, parmesan og den kogte pasta.
  8. 8
    Vend, til det hele er blandet – tilsæt lidt af kogevandet for at justere konsistensen, så retten bliver cremet og ikke tør. Lad det simre i 2 min.
  9. 9
    Smag til med salt, peber og evt. ekstra parmesan. Vend til slut de grillede svampe og rucola i. Server straks med friskrevet parmesan på toppen.