Bagt sæsongrønt med kikærter, urteolie og æg
- 4 Personer
Bagt sæsongrønt
0.5 stk. | spidskål delt i 4 |
0.25 stk. | blomkål delt i 4 |
8 stk | asparges |
2 stk | forårsløg |
lidt | olivenolie |
lidt | citronsaft |
lidt | salt og sort peber |
0.25 bundt | persille |
200 g | kikærter (kogte) |
4 stk | æg |
Urteolie
1 stk. | grøn chili |
0.5 bundt | persille kan erstattes/suppleres af andre urter |
1 dl. | olivenolie |
1 stk. | citron skal og saft |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Pil forårsløg og knæk bunden af asparges. Vend alle grøntsagerne inkl. spidskål og blomkål med 2 spsk. olie, salt og peber.
-
2Bag det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader. Eller kom det på grillen og gril til mørt.
-
3Hak persillen til grøntsagerne, og ved anretning vendes grøntsagerne med kikærter, persillen, lidt citronsaft og olivenolie, smages til med salt og peber.
-
4Til urteolien hakkes persillen og chilien, riv skallen af citronen og pres saften af halvdelen og bland med olien. Chili tilsættes efter temperament.
-
5Serveres med spejlæg