Bagt sæsongrønt med kikærter, urteolie og æg

Rør en urteolie sammen og bag grønt fra sæsonen i ovnen i 15-20 minutter. Voila! Så har du en lækker frokostret, som du kan spise med brød til, eller tilbehøret til fx et stykke fisk eller kød.
Bagt sæsongrønt med kikærter, urteolie og æg
  • 4 Personer

Bagt sæsongrønt

0.5 stk. spidskål delt i 4
0.25 stk. blomkål delt i 4
8 stk asparges
2 stk forårsløg
lidt olivenolie
lidt citronsaft
lidt salt og sort peber
0.25 bundt persille
200 g kikærter (kogte)
4 stk æg

Urteolie

1 stk. grøn chili
0.5 bundt persille kan erstattes/suppleres af andre urter
1 dl. olivenolie
1 stk. citron skal og saft
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Pil forårsløg og knæk bunden af asparges. Vend alle grøntsagerne inkl. spidskål og blomkål med 2 spsk. olie, salt og peber.
  2. 2.Bag det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader. Eller kom det på grillen og gril til mørt.
  3. 3.Hak persillen til grøntsagerne, og ved anretning vendes grøntsagerne med kikærter, persillen, lidt citronsaft og olivenolie, smages til med salt og peber.
  4. 4.Til urteolien hakkes persillen og chilien, riv skallen af citronen og pres saften af halvdelen og bland med olien. Chili tilsættes efter temperament.
  5. 5.Serveres med spejlæg
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #lette retter, #snacks og tilbehør, #salater, #vegetar, #mellemmåltider og #klimavenlig