Bagt sæsongrønt med kikærter, urteolie og æg
AFTENSMAD

Bagt sæsongrønt med kikærter, urteolie og æg

Rør en urteolie sammen og bag grønt fra sæsonen i ovnen i 15-20 minutter. Voila! Så har du en lækker frokostret, som du kan spise med brød til, eller tilbehøret til fx et stykke fisk eller kød.
  • 4 Personer

Bagt sæsongrønt

0.5 stk. spidskål delt i 4
0.25 stk. blomkål delt i 4
8 stk. asparges
2 stk. forårsløg
lidt olivenolie
lidt citronsaft
lidt salt og sort peber
0.25 bundt persille
200 g kikærter (kogte)
4 stk. æg

Urteolie

1 stk. grøn chili
0.5 bundt persille kan erstattes/suppleres af andre urter
1 dl. olivenolie
1 stk. citron skal og saft
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Pil forårsløg og knæk bunden af asparges. Vend alle grøntsagerne inkl. spidskål og blomkål med 2 spsk. olie, salt og peber.
  2. 2
    Bag det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader. Eller kom det på grillen og gril til mørt.
  3. 3
    Hak persillen til grøntsagerne, og ved anretning vendes grøntsagerne med kikærter, persillen, lidt citronsaft og olivenolie, smages til med salt og peber.
  4. 4
    Til urteolien hakkes persillen og chilien, riv skallen af citronen og pres saften af halvdelen og bland med olien. Chili tilsættes efter temperament.
  5. 5
    Serveres med spejlæg