Grillede skaftkoteletter og sommerlig salat med citrondressing

Gris og nye kartofler er et match made in heaven, og retten her er utroligt nem at lave.
Grillede skaftkoteletter og sommerlig salat med citrondressing
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk svinekoteletter med skaft
lidt citrontimian
lidt salt og sort peber
- olie
800 g nye kartofler
250 g friske asparges
150 g friske ærter
lidt friske ærteskud

Citrondressing

2 spsk. olivenolie
1 stk. citron, revet skal + saft
4 spsk. cremefraiche 38%
1 stk. fed hvidløg
dråbe hvidvinseddike
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Drys koteletterne med citrontimian, salt og peber. Lad dem trække 15 min. Pensl med olie. 
  2. 2.Gril koteletterne over middel varme i ca. 5 min på hver side (OBS: Stegetiden afhænger af tykkelsen og kan være længere, hvis de er meget tykke).
  3. 3.Lav imens salaten. Pisk ingredienserne sammen til dressing i bunden af en stor salatskål. Smag til med eddike, salt og peber. 
  4. 4.Vend først kartoflerne ned i dressingen og derefter asparges og ærter. Pynt med ærteskud og server!

Tip!

I stedet for at grille koteletterne kan du også brune dem på panden og lade dem stege færdig i oven.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen og #gæstemad og fest