Grillede skaftkoteletter og sommerlig salat med citrondressing
AFTENSMAD

Grillede skaftkoteletter og sommerlig salat med citrondressing

Gris og nye kartofler er et match made in heaven, og retten her er utroligt nem at lave.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. svinekoteletter med skaft
lidt citrontimian frisk eller tørret
lidt salt og sort peber
- olie til pensling
800 g nye kartofler kogte
250 g friske asparges i tynde skiver
150 g friske ærter uden bælg
lidt friske ærteskud til pynt

Citrondressing

2 spsk. olivenolie
1 stk. citron, revet skal + saft
4 spsk. cremefraiche 38%
1 stk. fed hvidløg revet
dråbe hvidvinseddike efter smag
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Drys koteletterne med citrontimian, salt og peber. Lad dem trække 15 min. Pensl med olie. 
  2. 2
    Gril koteletterne over middel varme i ca. 5 min på hver side (OBS: Stegetiden afhænger af tykkelsen og kan være længere, hvis de er meget tykke).
  3. 3
    Lav imens salaten. Pisk ingredienserne sammen til dressing i bunden af en stor salatskål. Smag til med eddike, salt og peber. 
  4. 4
    Vend først kartoflerne ned i dressingen og derefter asparges og ærter. Pynt med ærteskud og server!

Tip!

I stedet for at grille koteletterne kan du også brune dem på panden og lade dem stege færdig i oven. Brug almindelig timian, hvis du ikke kan skaffe citrontimian. Det smager også dejligt.