Grillede skaftkoteletter og sommerlig salat med citrondressing
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | svinekoteletter med skaft |
lidt | citrontimian frisk eller tørret |
lidt | salt og sort peber |
- | olie til pensling |
800 g | nye kartofler kogte |
250 g | friske asparges i tynde skiver |
150 g | friske ærter uden bælg |
lidt | friske ærteskud til pynt |
Citrondressing
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | citron, revet skal + saft |
4 spsk. | cremefraiche 38% |
1 stk. | fed hvidløg revet |
dråbe | hvidvinseddike efter smag |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Drys koteletterne med citrontimian, salt og peber. Lad dem trække 15 min. Pensl med olie.
-
2Gril koteletterne over middel varme i ca. 5 min på hver side (OBS: Stegetiden afhænger af tykkelsen og kan være længere, hvis de er meget tykke).
-
3Lav imens salaten. Pisk ingredienserne sammen til dressing i bunden af en stor salatskål. Smag til med eddike, salt og peber.
-
4Vend først kartoflerne ned i dressingen og derefter asparges og ærter. Pynt med ærteskud og server!
Tip!
I stedet for at grille koteletterne kan du også brune dem på panden og lade dem stege færdig i oven. Brug almindelig timian, hvis du ikke kan skaffe citrontimian. Det smager også dejligt.