Bagt laksefilet med urtetop
Den bagte laksefilet ser smuk ud, hvis du serverer den på et fad. Og så smager den vidunderligt. Pas på med ovntiden og hold øje med den, så den ikke bliver tør.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | laksefilet med skind (700g - 1kg) |
lidt | salt og sort peber |
1 bundt | Frisk dild lille, finthakket |
2 stk | forårsløg finthakket |
1.5 dl. | mayonnaise ægte |
1.5 dl. | pankorasp eller grov gourmetrasp |
Tilbehør
- | nye kartofler kogte |
- | asparges dampede |
Sådan gør du
- 1.Tænd ovnen på 200 grader. Skyl laksen under iskoldt, rindende vand. Dup den tør med køkkenrulle, og læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Drys med lidt salt og peber, og lad den trække 15 min., mens du laver toppingen.
- 2.Rør dild, forårsløg, mayonnaise og pankorasp sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
- 3.Fordel urteblandingen oven på laksen i et ensartet lag. Sæt laksen i ovnen, og lad den bage i 30-35 min., til den er fast i konsistensen og gylden, let sprød på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#få ingredienser og #gæstemad og fest