Bagt laksefilet med urtetop
GæSTEMAD OG FEST

Bagt laksefilet med urtetop

Den bagte laksefilet ser smuk ud, hvis du serverer den på et fad. Og så smager den vidunderligt. Pas på med ovntiden og hold øje med den, så den ikke bliver tør.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. laksefilet med skind (700g - 1kg)
lidt salt og sort peber
1 bundt Frisk dild lille, finthakket
2 stk. forårsløg finthakket
1.5 dl. mayonnaise ægte
1.5 dl. pankorasp eller grov gourmetrasp

Tilbehør

- nye kartofler kogte
- asparges dampede

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader. Skyl laksen under iskoldt, rindende vand. Dup den tør med køkkenrulle, og læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Drys med lidt salt og peber, og lad den trække 15 min., mens du laver toppingen. 
  2. 2
    Rør dild, forårsløg, mayonnaise og pankorasp sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
  3. 3
    Fordel urteblandingen oven på laksen i et ensartet lag. Sæt laksen i ovnen, og lad den bage i 30-35 min., til den er fast i konsistensen og gylden, let sprød på toppen.