Bagt laksefilet med urtetop
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | laksefilet med skind (700g - 1kg) |
lidt | salt og sort peber |
1 bundt | Frisk dild lille, finthakket |
2 stk | forårsløg finthakket |
1.5 dl. | mayonnaise ægte |
1.5 dl. | pankorasp eller grov gourmetrasp |
Tilbehør
- | nye kartofler kogte |
- | asparges dampede |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader. Skyl laksen under iskoldt, rindende vand. Dup den tør med køkkenrulle, og læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Drys med lidt salt og peber, og lad den trække 15 min., mens du laver toppingen.
-
2Rør dild, forårsløg, mayonnaise og pankorasp sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
-
3Fordel urteblandingen oven på laksen i et ensartet lag. Sæt laksen i ovnen, og lad den bage i 30-35 min., til den er fast i konsistensen og gylden, let sprød på toppen.