Bagt laksefilet med urtetop

Den bagte laksefilet ser smuk ud, hvis du serverer den på et fad. Og så smager den vidunderligt. Pas på med ovntiden og hold øje med den, så den ikke bliver tør.
Bagt laksefilet med urtetop
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. laksefilet med skind
lidt salt og sort peber
1 bundt Frisk dild
2 stk forårsløg
1.5 dl. mayonnaise
1.5 dl. pankorasp

Tilbehør

- nye kartofler
- asparges

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 200 grader. Skyl laksen under iskoldt, rindende vand. Dup den tør med køkkenrulle, og læg den i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Drys med lidt salt og peber, og lad den trække 15 min., mens du laver toppingen. 
  2. 2.Rør dild, forårsløg, mayonnaise og pankorasp sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
  3. 3.Fordel urteblandingen oven på laksen i et ensartet lag. Sæt laksen i ovnen, og lad den bage i 30-35 min., til den er fast i konsistensen og gylden, let sprød på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #få ingredienser og #gæstemad og fest