40 opskrifter med øl
Øl er godt til simremad, i desserter, brød og meget andet. Vi har samlet 44 opskrifter med øl, der kan få mundvandet til at løbe hos enhver. God appetit!
Coq au ØL med efterårets grøntsager
Svinekæber med champignon og øl
Æbleflæsk med øl og hyben
Valnøddehveder med mørkt øl
Den mørke øl gør smagen en smule kraftigere i disse hveder sammenlignet med normale, lyse hveder. Dejen er dog ligeså dejlig blød, som du er vant til.
Se opskriften
Fuldkornsgrød med hvidtøl
Smag og konsistens kan bedst beskrives som øllebrød, der møder havregrød. Server naturel eller med en lille skefuld flødeskum og bær på toppen.
Se opskriften
Muslinger dampet i øl og most
Denne hurtige og overdådige forret er hyggelig og sund at spise for både store og små.
Se opskriften
Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto
6 marinader til grill, grønt og salater
Ovnbagt laks i øl
Chili con carne med chokolade og øl (stærk)
Øl-Kartofler
Bacon-øl kål
Risotto med øl og blåskimmel
Kraftig ret med oste fulde af smag. Risottoen simrer med pilsner, det giver lidt syre til de fede aromaer. Vi serverer den færdige risotto med grønne bønner og rucola.
Se opskriften
Pulled pork burger med rødkålssalat, syltet agurk og spicy mayonnaise
Syltede valnødder med øl og appelsin
Maskulin øl-is med karamelliserede valnødder (4 små maskuline isbomber)
Det lyder spøjst, men det virker overraskende godt med lidt mørk øl i denne flødeis. Øllens bitterhed matcher de karamelliserede valnødder rigtig godt, og havsalt giver den nødvendige balance. En rigtig mandeis til sommerens grillaftener.
Se opskriften
Pandekagetårn med chokolade og friske bær
Lækre, søde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød chokolade og friske bær.
Se opskriften
Grillet ølkylling med delikat sommerfrisk salat
Oksegrydesteg braiseret i mørk øl med hasselnødder og julekrydderier
Juleconfit af andelår med appelsin, kanel og grøn salat
Sutteben med avokadodyp og stegte kartofler
Braiseret Nakkekam i æblemost og bacon- stegte persillerødder og suttet bolsje for voksne
Pandestegte babyrødbeder med julekrydderier
Chili con carne (skært kød)
Rullesteg med fennikel, rosmarin og bagte kartofler
Kyllingeragout
Osso bucco med øl
Gremolata er det klassiske drys til osso bucco. Det vil sige persille, hvidløg og citronskal. Det skal naturligvis også på vores osso bucco, som vi tilbereder med øl.
Se opskriften
Ølmarineret torsk
Oksespidsbryst braiseret med mørk øl, timian og rodfrugter
Langtidsstegt ølmarineret oksefilet
Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål
Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter.
Se opskriften
Sprøde tortillas med krydret kylling
Lækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis dem, som de er, eller server dem med iskold cremefraiche og frisk lime i både til at tage varmen fra chilien.
Se opskriften
Risotto med stilton
Stilton gør denne risotto ekstra rund og aromatisk. Servér med grøn salat til, så retten ikke føles for tung.
Se opskriften
Øllebrød med pæretern
Øllebrød mætter og smager skønt, og så er det en god måde at få brugt sine rugbrødsrester på.
Se opskriften
Chokoladekage med porter
En god porter er fantastisk ved siden af chokoladekagen. Her er kagen serveret med mascarpone, som vi også krydrer med lidt porter.
Se opskriften
Sprængt andebryst
Sprængt andebryst er en anderledes måde at servere den klassiske and på. Lad anden trække i minimum 24 timer for at få så mørt kød som muligt.
Se opskriften
Svinekæber i øl
Svinekæber har længe været et lidt overset stykke kød fra grisen, men er ved at vinde indpas i danskernes bevidsthed - og det med god grund. Svinekæber får ved braisering en meget intens smag og bliver utroligt møre, så de nærmest smelter på tungen.
I denne opskrift har vi valgt at lade svinekæberne simre, eller braisere, i en god mørk øl, der giver en meget dyb og intens smag og samtidig giver det et flot udseende til retten, men brug hvad i selv synes smager bedst.
Vi vil i høj grad anbefale jer at prøve denne simreret, men pas på - den er meget vanedannende.
Se opskriften
Dansk mojito
Her blander vi den cubanske cocktailfavorit med danske øltraditioner. Resultatet er en rustik mojito, som smager friskt og let bittert på grund af den mørke øl. Serveres i cocktailglas eller vandglas med rigeligt knust is.
Se opskriften
Hallo Hartvig
En forfriskende, sommerlig drink, som smager lidt bedre, når den serveres i champagneglas.
Se opskriften
Varm øl og whisky-cocktail
En varm fornøjelse med masser af rå charme. Den friske ingefær og honning giver denne drink en krydret sødme, som gør den ideel til kølige sensommeraftener i stedet for en irish coffee.
Se opskriften








































Se, hvad vi ellers skriver om: #alkohol,
#aftensmad,
#øl,
#desserter,
#opskrifter,
#pandekager og #simremad