25 opskrifter med karse
Karse smager lidt af peber, og er en nem måde at få smag uden de store virkemidler. Karse passer til æggesandwich, kolde kartofler, og intet bringer bedre bud om foråret end karsen i vindueskarmen. Karsen er også god til sild, og karse kan også bruges til aftenens lune retter - her får du det bedste resultat, hvis du ikke varmer karsen med op.
Sommersandwich med avocado og hytteost
Æggesandwich
Selleritærte med bacon og rødløg
Sprød rødbedetatar med bagte løg og gedeost
Tatar behøver ikke nødvendigvis altid at være lavet på kød - prøv denne grønne udgave som forret og glem endelig ikke at smage den til, ellers bliver den lidt flad og kedelig i smagen.
Se opskriften
Rugbrød med laks
Fisk og især laks indeholder sunde n-3 fedtsyrer og D-vitamin. Spis en håndfuld grøntsager til, gerne grove, og sluk tørsten i et glas mælk. Så har du et dejligt mellemmåltid.
Se opskriften
Københavnerbøf - ala pariserbøf - med rodfrugter og vagtelæg
Hønsesalat med confiteret kylling, svampe, karry og citron
Ovnstegt kylling, stikkelsbær og nye løg
Stikkelsbær smager formidabelt i det salte køkken. Specielt sammen med lyst kød. Her i en nem ovnret med saftig kylling og bløde, nye løg. Drys med masser af karse, det giver ekstra kant til smagen og ser smukt ud ved servering.
Se opskriften
Peber lavosh fladbrød med røget laks, karse og ricottaost
Tunmousse med karse
Knasende god blomkålssalat med hasselnødder
Smuk salat, der bliver smukkere, jo tyndere du snitter blomkålen. Knaser dejligt med panderistede hasselnødder på.
Se opskriften
Grøn pastasalat med tun og æg
Salt æbletrifli med rødkål og peberrodscreme
En alternativ salat, som giver den perfekt kombination af æbler, rødkål og peberrod
Se opskriften
Kold pasta med kærnemælksdressing, skaldyr og urter
Glem alt om klistrede pastasalater. Denne kolde pastaservering er frisk og let i smagen. Dressingen er tyndere end de gængse og giver en god, syrlig smag til de friske grøntsager og skaldyr.
Se opskriften
Fiskeburger som i Hamburg
Virkelig nem og sommerlækker fiskeburger. Vi valgte røget sild. Makrel eller anden fisk går selvfølgelig også an.
Se opskriften
Blomkålssuppe med radiser og karse
Grøn salat med agurk, avocado, løg og karse
Hytteostsalat med agurk, radiser og karse
Hønsesalat med grønne asparges og karse
Madpakke med smørrebrød
Saltkød med bagte og stegte løg
Karbonader paneret i boghvede og broccolislaw
Karbonader, krebinetter – kært barn har mange navne. Vi laver her en mellemting og panerer ikke dobbelt med mel, æg og rasp, men ruller i stedet kødet i hel boghvede. Det giver en ”crunchy” overflade med en lækker, nøddeagtig smag.
Se opskriften
Torsk med sennepssauce og rødbeder
Nordisk millionbøf med vildtkød og syrligt blomkål
Nyfortolkning af den gode, gamle millionbøf med smag af vildt, øl, enebær, kål og rodfrugter.
Se opskriften
Blinis med stenbiderrogn, røget laks og caviar
























