Karbonader paneret i boghvede og broccolislaw
AFTENSMAD

Karbonader paneret i boghvede og broccolislaw

Karbonader, krebinetter – kært barn har mange navne. Vi laver her en mellemting og panerer ikke dobbelt med mel, æg og rasp, men ruller i stedet kødet i hel boghvede. Det giver en ”crunchy” overflade med en lækker, nøddeagtig smag.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket svinekød
1 tsk. salt
- peber
- Lidt frisk timian
1 dl. hel boghvede
- Olie/smør, til stegning
1 stk. broccoli
1 stk. glaskål
4 spsk. tørret tranebær
3 spsk. mayonnaise
3 spsk. skyr
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft eller hvidvinseddike
- salt og peber
1 stk. bakke frisk karse

Sådan gør du

  1. 1
    Kom kødet i en skål og bland det med salt, peber og timian.
  2. 2
    Del kødet i 4 og form det til karbonader.
  3. 3
    Kast hver enkelt karbonade ind i håndfladen ca. 30 gange og vend dem herefter i boghvede på alle sider.
  4. 4
    Varm olie/smør på en pande og steg karbonaderne over middel varme i ca. 6-7 min på hver side, til de er gyldne og faste.
  5. 5
    Snit broccoli og glaskål i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Brug 2 små glaskål, hvis du ikke har et stort. Vend broccoli og glaskål sammen med tranebær.
  6. 6
    Rør mayonnaise, skyr, sennep og eddike sammen.
  7. 7
    Vend dressingen i kålen og smag til med salt, peber og evt. mere eddike.
  8. 8
    Pynt salaten med karse og server den sammen med karbonaderne.

Tip!

Paner karbonaderne i hasselnøddeflager i stedet for boghvede. Brug fennikel eller et par gulerødder i stedet for glaskål.