Bagekartofler med tun, chili og cremefraiche
Gør noget ekstra ud af aftensmaden og fyld den klassiske bagekartoffel med tun, chili og cremefraiche. Det er en nem og lækker måde at få mere fisk på i hverdagen. Hvis du er vild med stærk mad, så skru endelig mere op for chilien.

- 4 Personer
Ingredienser
8 stk | bagekartofler (4-8 afhængig af størrelsen) |
Tuncreme med chili
200 g | tun i olie drænet |
1 dl. | cremefraiche 18% |
2 spsk. | stærk chilisauce |
0.5 stk. | snackpeber i små tern |
lidt | sød chilisauce efter smag |
0.5 stk. | mild rød chili hakket |
1 fed | hvidløg fintrevet |
lidt | citronsaft |
lidt | salt og sort peber |
lidt | brøndkarse eller koriander |
Sådan gør du
- 1.Sørg for at bagekartoflerne er skrubbede og fri for jord. Læg dem i en lille bradepande med lidt plads imellem. Tænd ovnen på 175 C og sæt kartoflerne ind (ovnen behøver ikke være varm først). Bag kartoflerne i ca. 1 time, eller indtil de er gyldne og helt møre. Bagetiden afhænger af størrelsen.
- 2.Sørg for, at al olien er drænet af tunen og findel den med en gaffel. Vend tunen sammen med resten af ingredienserne i en skål og smag til med citron, salt, peber og evt. mere chilisauce.
- 3.Lad kartoflerne køle 5 min. og skær så et snit ned igennem toppen. Pres kartoflerne på siderne, så snittet åbner sig i toppen, giv dem et generøst drys salt og fordel lidt tuncreme på hver kartoffel. Server straks med lidt frisk brøndkarse eller koriander på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#weekend og gæster og #gæstemad og fest