Bagekartofler med tun, chili og cremefraiche
- 4 Personer
Ingredienser
8 stk | bagekartofler (4-8 afhængig af størrelsen) |
Tuncreme med chili
200 g | tun i olie drænet |
1 dl. | cremefraiche 18% |
2 spsk. | stærk chilisauce |
0.5 stk. | snackpeber i små tern |
lidt | sød chilisauce efter smag |
0.5 stk. | mild rød chili hakket |
1 fed | hvidløg fintrevet |
lidt | citronsaft |
lidt | salt og sort peber |
lidt | brøndkarse eller koriander |
Sådan gør du
-
1Sørg for at bagekartoflerne er skrubbede og fri for jord. Læg dem i en lille bradepande med lidt plads imellem. Tænd ovnen på 175 C og sæt kartoflerne ind (ovnen behøver ikke være varm først). Bag kartoflerne i ca. 1 time, eller indtil de er gyldne og helt møre. Bagetiden afhænger af størrelsen.
-
2Sørg for, at al olien er drænet af tunen og findel den med en gaffel. Vend tunen sammen med resten af ingredienserne i en skål og smag til med citron, salt, peber og evt. mere chilisauce.
-
3Lad kartoflerne køle 5 min. og skær så et snit ned igennem toppen. Pres kartoflerne på siderne, så snittet åbner sig i toppen, giv dem et generøst drys salt og fordel lidt tuncreme på hver kartoffel. Server straks med lidt frisk brøndkarse eller koriander på toppen.