Sprød rødbedetatar med bagte løg og gedeost
FROKOST

Sprød rødbedetatar med bagte løg og gedeost

Tatar behøver ikke nødvendigvis altid at være lavet på kød - prøv denne grønne udgave som forret og glem endelig ikke at smage den til, ellers bliver den lidt flad og kedelig i smagen.
  • 4 Personer

Bagte løg

2 stk skalotteløg
1 tsk. olie
- Salt efter smag

Rødbedetartar

4 stk små rødbeder, skrællede
2 spsk. balsamico eller rødvinseddike
3 tsk. salt
- Peber efter smag
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. olivenolie
1 knsp. revet hvidløg (kan udelades)
1 håndfuld karse
75 g gedeost
4 stk radiser, i meget tynde skiver

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200/180 grader varmluft. Skær skalotteløgene i både, kom dem i et ovnfast fad og vend dem med olie og lidt salt.
  2. 2
    Bag løgene i ca. 25 minutter, til de er møre og gyldne.
  3. 3
    Skær rødbederne i meget små tern og vend dem sammen med balsamico, salt og peber. Lad dem trække i 20-30 minutter.
  4. 4
    Tilsæt resten af ingredienserne (på nær karse, gedeost og radisser) og smag til.
  5. 5
    Hæld evt. lidt af væsken fra rødbederne og anret dem på en tallerken. Pynt med de bagte løg, karse, gedeost og radiser.
  6. 6
    Servering: Godt brød.

Tip!

Brug rygeost i stedet for gedeost.