ANNONCE ANNONCE nødder 20 opskrifter med mandler Her får du ikke mindre end 20 opskrifter på mad med mandler. Den ovale nøddegodte kan nemlig andet end blot puttes i bagværk og konfekt. frokost Salatbowle med smørstegte hvide asparges og mandler Hvide asparges er en kongespise, hvis de behandles med respekt. Som her, hvor de får god plads i en salatskål med rigelige mængder grønt. frokost Sprøde fishcakes og chilidressing Skal du have gæster, er her et anderledes bud på gæstemaden: Sprøde fishcakes med skarp chilidressing. Kast dig ud i at servere de sprøde fishcakes på store fade og lad gæsterne spise med fingrene! frokost Smørrebrød med stegt lam fra i går Rester på rugbrød dagen derpå kan være en delikat måde at slippe for madspild. Her bliver lammestegen til smørrebrød med knas Opskrift Kyllingeschnitzel med grønne bønner, mandler og salviesmør Opskrift Foccacia med mandler og basilikumsolie Det populære italienske madbrød i en fin afveksling med basilikum i stedet for det traditionelle, som er rosmarin. Basilikums smagsstoffer er meget sarte og flygtige – derfor skal basilikum først på brødet efter bagning. aftensmad 2-i-1 hvidløgsmarinade og salatdressing – ovnstegt kylling med linsesalat Modsat de fleste andre linser og bønner er belugalinser ikke melede i konsistensen. De har et dejligt knæk og smager virkelig skønt i salat. Her bruger vi den samme dressing til salaten som marinade til kødet. Det mindsker arbejdsmængden. gæstemad og fest Bagt laks med ingefær og mandelpesto Ingefærens skarphed og friske smag passer så godt til fed fisk. Her med pandestegt palmekål og perlerug som tilbehør og hjemmelavet mandelpesto i stedet for tyk sovs. aftensmad Indisk rispilaf med asparges og smørstegt ris Opskriften her er med rå jalapeno, der smager så meget bedre end de syltede, vi kender. Karry gør retten smuk og gul og sender smagsløgene på smuttur til Indien. Opskrift Lynstegt oksefilet med hvidløg- citron og soya Opskrift Chilimandler vegetar Hummus med soltørrede tomater og frisk chili Hummus er hyggelig i madpakken måske med rugbrødsstænger. Prøv denne med chili, hvis din hummus godt må være lidt ekstra krydret. morgenmad Granola med blandede nødder Vi laver to bradepander fulde. For hjemmelavet granola smager skønt på tykmælk, skyr, A38... Og er en god, lille værtindegave, hvis du putter den i en fin kagedåse med sløjfe på. forret Proteinpandekager med gulerod Samvittighedsfulde træningsentusiaster vil elske disse pandekager, der med proteinpulver og hytteost er guf for musklerne. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig fra forlaget Gyldendal. dessert Risalamande Her får du vores bud på den lækreste fløjlsbløde risalamande med skøn vaniljesmag og masser af mandler. Perfekt til juleaften - eller bare en hvilken som helst aften. Velbekomme! dessert Cremet yoghurt-sorbet med rabarbersauce Her er en nem dessert, du kan sætte gang i om dagen og have klar til om aftenen. Vi elsker den kolde, cremede rabarbersauce, og så er det altså lidt sjovt at spise knuste karamelbolsjer på toppen. bagværk Nem brombærkage med marcipan Sensommerens smukke brombær strutter af sundhed og farve, og de smager vidunderligt. I denne kage får de søde bær selskab af marcipan og sprøde mandelflager og varme krydderier. dessert Ris- og safrankage serveret med hindbær "Saffranspannkaka" er et hit på den svenske ø, Gotland. Netop safran er ingrediensen, der giver kagen her sin fine farve. bagværk Cookies med mandler og kirsebær Søde og seje amerikanske cookies. De tørrede kirsebær kan erstattes af tranebær eller rosiner, hvis du synes. dessert Bagte ferskner med hjemmelavet citron- og honningis Det behøver ikke at være svært at lave is selv, og denne skønne blanding med citron og honning er klar på en eftermiddag, - selv uden ismaskine. De bagte ferskner fungerer både sommer og vinter. ANNONCE ANNONCE Læs mere om nødder opskrifter
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du guldæsken og chokoladen? Vi trækker 50 vindere af en guldæske med chokolade Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.