Nem brombærkage med marcipan
- 8 Personer
- 60 Minutes
Ingredienser
100 g | blødt smør |
125 g | sukker |
100 g | marcipan |
2 stk. | æg str. M/L |
125 g | mel |
0.5 tsk. | stødt kardemomme |
0.5 tsk. | bagepulver |
Brombærfyld
200 g | brombær friske eller frosne |
2 spsk. | sukker |
0.5 tsk. | stødt kardemomme |
- | mandelflager til drys |
Tilbehør
- | cremefraiche eller flødeskum/vaniljeis |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 165C. Pisk smør, sukker og marcipan lyst og luftigt, det tager ca. 6-7 min. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør mellem hvert.
-
2Bland mel, bagepulver og kardemomme, og vend det i dejen, lidt ad gangen. Rør kun, så dejen netop er ensartet. Kom dejen i en smurt lille springform (18-20 cm) eller bradepande drysset med lidt sukker, og glat overfladen med en paletkniv.
-
3Fordel brombærrene på toppen og tryk dem godt ned i massen. Bland sukker og kardemomme, og drys det ud over bærrene på toppen, sammen med mandelflager.
-
4Bag kagen i ca. 50 min. - 1 time eller til den er fast og gylden. Bager du i en større form eller i bradepande, så bag kun i 30 min., da kagen i så fald ikke bliver lige så høj som i den lille springform. Prik gerne i kagen med en stegenål for at sikre, at den er gennembagt.
-
5Lad kagen køle af på en rist, og servér den lun eller afkølet med f.eks. cremefraiche.
Tip!
Du kan lave kagen med andre af sommerens bær, fx solbær, blåbær eller kirsebær. Giv kagen ekstra knas ved at tilsætte ca. 25 g hakkede mandler i dejen under pkt. 2.