Nem brombærkage med marcipan
BAGVæRK

Nem brombærkage med marcipan

Sensommerens smukke brombær strutter af sundhed og farve, og de smager vidunderligt. I denne kage får de søde bær selskab af marcipan og sprøde mandelflager og varme krydderier.
  • 8 Personer
  • 60 Minutes

Ingredienser

100 g blødt smør
125 g sukker
100 g marcipan
2 æg str. M/L
125 g mel
0.5 tsk. stødt kardemomme
0.5 tsk. bagepulver

Brombærfyld

200 g brombær friske eller frosne
2 spsk. sukker
0.5 tsk. stødt kardemomme
- mandelflager til drys

Tilbehør

- creme fraiche eller flødeskum/vaniljeis

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. 2
    Pisk smør, sukker og marcipan lyst og luftigt. Det tager ca. 6-7 minutter. Tilsæt derefter æggene et ad gangen, mens du fortsat pisker.
  3. 3
    Bland mel, bagepulver og kardemomme, og sigt det i dejen. Rør, til dejen akkurat er ensartet.
  4. 4
    Smør en lille springform (18-20 cm i diameter), og drys den med sukker. Kom dejen i, og glat overfladen med en paletkniv.
  5. 5
    Fordel brombærrene på toppen af kagen, og tryk dem godt ned i dejen.
  6. 6
    Bland sukker og kardemomme, og drys blandingen ud over bærrene på toppen, sammen med mandelflagerne.
  7. 7
    Bag kagen i ca. 45-50 minutter, eller til den er fast og gylden. Prik i kagen med en stegenål eller lignende for at sikre, at den er gennembagt.
  8. 8
    Lad kagen køle af på en rist, og servér den lun eller afkølet, evt. med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.

Tip!

Du kan også lave kagen med andre af sommerens bær, fx solbær, blåbær eller kirsebær. Giv kagen ekstra knas ved at blande en håndfuld hakkede mandler i dejen.