2-i-1 hvidløgsmarinade og salatdressing – ovnstegt kylling med linsesalat
AFTENSMAD

2-i-1 hvidløgsmarinade og salatdressing – ovnstegt kylling med linsesalat

Modsat de fleste andre linser og bønner er belugalinser ikke melede i konsistensen. De har et dejligt knæk og smager virkelig skønt i salat. Her bruger vi den samme dressing til salaten som marinade til kødet. Det mindsker arbejdsmængden.  
  • 4 Personer
  • 120 Minutes

Marinade/dressing:

0.75 dl. olivenolie
2 tsk. dijon sennep
3 spsk. æbleeddike eller hvidvinseddike
2 fed hvidløg revet
0.5 tsk. flydende honning
lidt salt og sort peber

Kylling

8 stk. kyllingelår (evt. en blanding af underlår og overlår)
2 stk. hvidløg med skal

Linsesalat

2 dl. belugalinser tørrede
1 stk. fennikel
1 stk. sprød pære
4 stængler grønkål
4 spsk. saltede mandler hakkede

Sådan gør du

  1. 1
    Kom alle ingredienserne til marinaden i et rent syltetøjsglas, skru låget på og ryst det kraftigt. Lad den gerne trække 5-10 min. Smag til med bl.a. salt og peber.
  2. 2
    Hæld halvdelen af marinaden i et ovnfast fad, og vend kyllingen heri. Lad kyllingen marinere på køl i 1-24 timer.
  3. 3
    Tænd ovnen på 180 C varmluft. Halver hvidløgene på tværs af feddene. Sæt dem i det ovnfaste fad mellem kyllingestykkerne, med skærefladen opad. Pensl dem med lidt olie. Bag kyllingen i ca. 40 min., til den er gylden og gennemstegt.
  4. 4
    Lav imens linsesalaten. Kog linserne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld herefter kogevandet fra, og hæld den resterende halvdel af marinaden over de lune linser.
  5. 5
    Skær fennikel og pære i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit kålen i tynde strimler. Bland grøntsagerne i linserne, og lad salaten trække på køl indtil servering.
  6. 6
    Server kyllingen varm sammen med de bagte hvidløg og linsesalaten.