2-i-1 hvidløgsmarinade og salatdressing – ovnstegt kylling med linsesalat
Modsat de fleste andre linser og bønner er belugalinser ikke melede i konsistensen. De har et dejligt knæk og smager virkelig skønt i salat. Her bruger vi den samme dressing til salaten som marinade til kødet. Det mindsker arbejdsmængden.

- 4 Personer
- 120 Minutes
Marinade/dressing:
0.75 dl. | olivenolie |
2 tsk. | dijon sennep |
3 spsk. | æbleeddike eller hvidvinseddike |
2 fed | hvidløg revet |
0.5 tsk. | flydende honning |
lidt | salt og sort peber |
Kylling
8 stk | kyllingelår (evt. en blanding af underlår og overlår) |
2 stk | hvidløg med skal |
Linsesalat
2 dl. | belugalinser tørrede |
1 stk. | fennikel |
1 stk. | sprød pære |
4 stængler | grønkål |
4 spsk. | saltede mandler hakkede |
Sådan gør du
- 1.Kom alle ingredienserne til marinaden i et rent syltetøjsglas, skru låget på og ryst det kraftigt. Lad den gerne trække 5-10 min. Smag til med bl.a. salt og peber.
- 2.Hæld halvdelen af marinaden i et ovnfast fad, og vend kyllingen heri. Lad kyllingen marinere på køl i 1-24 timer.
- 3.Tænd ovnen på 180 C varmluft. Halver hvidløgene på tværs af feddene. Sæt dem i det ovnfaste fad mellem kyllingestykkerne, med skærefladen opad. Pensl dem med lidt olie. Bag kyllingen i ca. 40 min., til den er gylden og gennemstegt.
- 4.Lav imens linsesalaten. Kog linserne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld herefter kogevandet fra, og hæld den resterende halvdel af marinaden over de lune linser.
- 5.Skær fennikel og pære i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit kålen i tynde strimler. Bland grøntsagerne i linserne, og lad salaten trække på køl indtil servering.
- 6.Server kyllingen varm sammen med de bagte hvidløg og linsesalaten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#weekend og gæster,
#tilbehør til kylling og #gæstemad og fest