2-i-1 hvidløgsmarinade og salatdressing – ovnstegt kylling med linsesalat
- 4 Personer
- 120 Minutes
Marinade/dressing:
0.75 dl. | olivenolie |
2 tsk. | dijon sennep |
3 spsk. | æbleeddike eller hvidvinseddike |
2 fed | hvidløg revet |
0.5 tsk. | flydende honning |
lidt | salt og sort peber |
Kylling
8 stk. | kyllingelår (evt. en blanding af underlår og overlår) |
2 stk. | hvidløg med skal |
Linsesalat
2 dl. | belugalinser tørrede |
1 stk. | fennikel |
1 stk. | sprød pære |
4 stængler | grønkål |
4 spsk. | saltede mandler hakkede |
Sådan gør du
-
1Kom alle ingredienserne til marinaden i et rent syltetøjsglas, skru låget på og ryst det kraftigt. Lad den gerne trække 5-10 min. Smag til med bl.a. salt og peber.
-
2Hæld halvdelen af marinaden i et ovnfast fad, og vend kyllingen heri. Lad kyllingen marinere på køl i 1-24 timer.
-
3Tænd ovnen på 180 C varmluft. Halver hvidløgene på tværs af feddene. Sæt dem i det ovnfaste fad mellem kyllingestykkerne, med skærefladen opad. Pensl dem med lidt olie. Bag kyllingen i ca. 40 min., til den er gylden og gennemstegt.
-
4Lav imens linsesalaten. Kog linserne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld herefter kogevandet fra, og hæld den resterende halvdel af marinaden over de lune linser.
-
5Skær fennikel og pære i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Snit kålen i tynde strimler. Bland grøntsagerne i linserne, og lad salaten trække på køl indtil servering.
-
6Server kyllingen varm sammen med de bagte hvidløg og linsesalaten.