Ris- og safrankage serveret med hindbær

"Saffranspannkaka" er et hit på den svenske ø, Gotland. Netop safran er ingrediensen, der giver kagen her sin fine farve.  
Ris- og safrankage serveret med hindbær
  • 8 Personer
  • 75 Minutes

Ingredienser

1.5 dl. grødris
8 dl. sødmælk
2 dl. piske-fløde
- en knivspids salt
1.5 dl. smuttede mandler
g safran
3 spsk. sukker
4 stk æg
2.5 dl. piske-fløde
300 g frosne optøede hindbær
3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. 1.Kog risengrød af grødris, fløde, mælk og lidt salt.
  2. 2.Lad grøden blive kold.
  3. 3.Sæt ovnen på 200 grader.
  4. 4.Hak mandlerne fint, og vend dem i grøden.
  5. 5.Smuldr safran, og vend det i sammen med sukker.
  6. 6.Pisk æggene let sammen, og vend dem i grøden.
  7. 7.Hæld grøden i en smurt ildfast form. Ca. 20x30 cm med høj kant.
  8. 8.Bag pandekagen i ca. 30 minutter, indtil den er stivnet.
  9. 9.Afkøl og server med let pisket flødeskum og frosne optøede hindbær rørt med lidt sukker.
  10. 10.Pynt gerne med rosenblade.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #vegetar