Cookies med mandler og kirsebær

Søde og seje amerikanske cookies. De tørrede kirsebær kan erstattes af tranebær eller rosiner, hvis du synes.
Cookies med mandler og kirsebær
  • 10 Personer

Ingredienser

100 g mandel
100 g hvid chokolade
1 stk. vaniljestang
150 g mel
tsk. bagepulver
100 g smør
100 g sukker
50 g lys sirup
1 stk. æg
50 g tørrede kirsebær eller tranebær

Sådan gør du

  1. 1.Dæk mandlerne med kogende vand. Lad dem trække i vandet i minimum fem minutter, smut, skyl og tør dem.
  2. 2.Hak mandler og chokolade groft.
  3. 3.Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. 4.Bland mel og bagepulver.
  5. 5.Pisk vaniljekorn med smør, sukker og sirup, til smørret er cremet, pisk derefter ægget i.
  6. 6.Rør først mel, derefter mandler, chokolade og kirsebær i blandingen.
  7. 7.Sæt dejen på en bageplade med bagepapir med en spiseske. Der skal være afstand mellem kagerne, de flyder ud under bagningen – ca. 12 kager på bagepladen.
  8. 8.Bag kagerne 12-15 minutter ved 175 grader.
  9. 9.Lad dem køle lidt af på pladen og læg dem så på en rist, til de er helt kolde.
  10. 10.Opbevar kagerne i en kagedåse.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk