Hummus med soltørrede tomater og frisk chili
Hummus er hyggelig i madpakken måske med rugbrødsstænger. Prøv denne med chili, hvis din hummus godt må være lidt ekstra krydret.

- 4 Personer
Ingredienser
240 g | kogte kikærter (friskkogte eller svarende til 1 dåse) |
2.5 stk | soltørrede tomater 5 halve, soltørrede tomater i olie |
0.5 dl. | mandler, ristede |
0.5 stk. | citron Brug saftens fra en halv citron |
0.25 dl. | vand (evt. kogevandet fra kikærterne) |
2 spsk. | olie olien fra de soltørrede tomater |
1 stk. | friskhakket chili Vælg type efter hvor stærkt du ønsker |
1 fed | hvidløg |
lidt | salt og lidt peber |
Sådan gør du
- 1.Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
- 2.Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med soltørrede tomater, mandler, citronsaft, vand, olivenolie og chili. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
- 3.Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være fyldig og balanceret, ikke fad og flad.
- 4.Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen,
#tilbehør til frikadeller,
#vegetar,
#tilbehør til kylling og #tapas