Her er en nem dessert, du kan sætte gang i om dagen og have klar til om aftenen. Vi elsker den kolde, cremede rabarbersauce, og så er det altså lidt sjovt at spise knuste karamelbolsjer på toppen.
4 Personer
Sorbet
5 dl
vand
1.5 dl
sukker
4 dl
græsk yoghurt 10 %
1 bæger
æggehvide pasteuriseret
Rabarbersauce
250 g
rabarber
1 dl
vand
1 dl
sukker
1 tsk.
vaniljesukker
4 spsk.
piskefløde
Drys
-
mandler brændte, eller karamelbolsjer
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kog vand og sukker sammen i en lille gryde, og kog i 2 min. Hæld sukkerlagen i en skål, og lad den blive helt kold.
2
Pisk æggehviden, og vend med yoghurt og derefter i lagen.
3
Frys sorbeten i en ismaskine eller i fryseren. I fryseren skal sorbeten piskes igennem en gang i timen, indtil den er frosset og har en jævn og fin konsistens. Det tager 3-4 timer.
4
Skær rabarber i mindre stykker, og kog møre i vand og sukker under låg i 5 minutter. Kom i en blender sammen med vaniljesukker og fløde, og afkøl helt.
5
Hak bolsjer og mandler og bland sammen. Server sorbeten med kold rabarbersauce og et drys hakkede karamelbolsjer eller mandler.