Cremet yoghurt-sorbet med rabarbersauce
DESSERT

Cremet yoghurt-sorbet med rabarbersauce

Her er en nem dessert, du kan sætte gang i om dagen og have klar til om aftenen. Vi elsker den kolde, cremede rabarbersauce, og så er det altså lidt sjovt at spise knuste karamelbolsjer på toppen.
  • 4 Personer

Sorbet

5 dl. vand
1.5 dl. sukker
4 dl. græsk yoghurt, 10%
1 bæger æggehvide pasteuriseret

Rabarbersauce

250 g rabarber
1 dl. vand
1 dl. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. piskefløde

Drys

- mandler brændte, eller karamelbolsjer

Sådan gør du

  1. 1
    Kog vand og sukker sammen i en lille gryde, og kog i 2 min. Hæld sukkerlagen i en skål, og lad den blive helt kold.
  2. 2
    Pisk æggehviden, og vend med yoghurt og derefter i lagen.
  3. 3
    Frys sorbeten i en ismaskine eller i fryseren. I fryseren skal sorbeten piskes igennem en gang i timen, indtil den er frosset og har en jævn og fin konsistens. Det tager 3-4 timer.
  4. 4
    Skær rabarber i mindre stykker, og kog møre i vand og sukker under låg i 5 minutter. Kom i en blender sammen med vaniljesukker og fløde, og afkøl helt.
  5. 5
    Hak bolsjer og mandler og bland sammen. Server sorbeten med kold rabarbersauce og et drys hakkede karamelbolsjer eller mandler.