Cremet yoghurt-sorbet med rabarbersauce
- 4 Personer
Sorbet
5 dl. | vand |
1.5 dl. | sukker |
4 dl. | græsk yoghurt, 10% |
1 bæger | æggehvide pasteuriseret |
Rabarbersauce
250 g | rabarber |
1 dl. | vand |
1 dl. | sukker |
1 tsk. | vaniljesukker |
4 spsk. | piskefløde |
Drys
- | mandler brændte, eller karamelbolsjer |
Sådan gør du
-
1Kog vand og sukker sammen i en lille gryde, og kog i 2 min. Hæld sukkerlagen i en skål, og lad den blive helt kold.
-
2Pisk æggehviden, og vend med yoghurt og derefter i lagen.
-
3Frys sorbeten i en ismaskine eller i fryseren. I fryseren skal sorbeten piskes igennem en gang i timen, indtil den er frosset og har en jævn og fin konsistens. Det tager 3-4 timer.
-
4Skær rabarber i mindre stykker, og kog møre i vand og sukker under låg i 5 minutter. Kom i en blender sammen med vaniljesukker og fløde, og afkøl helt.
-
5Hak bolsjer og mandler og bland sammen. Server sorbeten med kold rabarbersauce og et drys hakkede karamelbolsjer eller mandler.