Cremet yoghurt-sorbet med rabarbersauce

Her er en nem dessert, du kan sætte gang i om dagen og have klar til om aftenen. Vi elsker den kolde, cremede rabarbersauce, og så er det altså lidt sjovt at spise knuste karamelbolsjer på toppen.
Cremet yoghurt-sorbet med rabarbersauce
  • 4 Personer

Sorbet

5 dl. vand
1.5 dl. sukker
4 dl. græsk yoghurt, 10%
1 bæger æggehvide pasteuriseret

Rabarbersauce

250 g rabarber
1 dl. vand
1 dl. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. piskefløde

Drys

- mandler brændte, eller karamelbolsjer

Sådan gør du

  1. 1.Kog vand og sukker sammen i en lille gryde, og kog i 2 min. Hæld sukkerlagen i en skål, og lad den blive helt kold.
  2. 2.Pisk æggehviden, og vend med yoghurt og derefter i lagen.
  3. 3.Frys sorbeten i en ismaskine eller i fryseren. I fryseren skal sorbeten piskes igennem en gang i timen, indtil den er frosset og har en jævn og fin konsistens. Det tager 3-4 timer.
  4. 4.Skær rabarber i mindre stykker, og kog møre i vand og sukker under låg i 5 minutter. Kom i en blender sammen med vaniljesukker og fløde, og afkøl helt.
  5. 5.Hak bolsjer og mandler og bland sammen. Server sorbeten med kold rabarbersauce og et drys hakkede karamelbolsjer eller mandler.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #weekend og gæster