Sprøde fishcakes og chilidressing
FROKOST

Sprøde fishcakes og chilidressing

Skal du have gæster, er her et anderledes bud på gæstemaden: Sprøde fishcakes med skarp chilidressing. Kast dig ud i at servere de sprøde fishcakes på store fade og lad gæsterne spise med fingrene! 
  • 7 Personer

Ingredienser

400 g fiskefars
150 g optøede krebsehaler grofthakkede
2 tsk. chiliflager tørrede
3 dl. pankorasp
0.75 l. neutral olie til frittering

Chilidressing

2 dl. mayonnaise alternativt creme fraiche
3 spsk. sød chilisauce efter smag
0.5 fed hvidløg, presset
1 stk. lime, saften efter smag
- salt og sort peber

Salat

1 håndfuld ærteskud og/eller frisk kørvel
3 stk. hjertesalater små, delt i blade
1 stk. snackpeber i tynde strimler
50 g saltede mandler

Sådan gør du

  1. 1
    Rør fiskefarsen sammen med krebsehaler og chiliflager. Form farsen til 24-32 små kugler, og vend dem i pankorasp.
  2. 2
    Varm olien op i en gryde til ca. 180 C. Steg 3-4 fishcakes ad gangen, til de er gyldne, sprøde og gennemstegte. Læg dem på fedtsugende papir efter stegning.
  3. 3
    Lav til slut dressingen. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med chilisauce, lime, salt og peber.
  4. 4
    Pluk salat og urter i mundrette stykker, og fordel dem sammen med peberfrugt på et fad eller individuelle tallerkener. Fordel de lune fish-cakes på grøntsagerne, drys med mandler, og dryp med lidt dressing.