Granola med blandede nødder
- 4 Personer
Ingredienser
200 g | haselnød |
200 g | mandel |
100 g | græskarkernefrø |
75 g | sesamfrø |
150 g | rosin |
300 g | grovvalsede havregryn |
4 dl. | æblemost |
3 spsk. | ahornsirup |
3 spsk. | olie |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 185 grader varmluft. Smør lidt olie på to bradepander.
-
2Bland alle tørre ingredienser i en skål.
-
3Rør æblemost, sirup og olie sammen i en anden lille skål.
-
4Hæld væden over alle tørre ingredienser, og bland dem sammen. Det bliver en våd grød. Fordel den våde granola på bradepanderne i et så tyndt lag som muligt.
-
5Bag begge plader i 30 minutter. Vend rundt i blandingen. Bag yderligere 10 minutter. (Læg eventuelt bagepapir henover, hvis blandingen er ved at bliver godt gylden).
-
6Sluk for varmen, men lad bradepanderne blive i ovnen, til de er helt afkølede. Gerne natten over.
-
7Nu skulle granolaen gerne være helt sprød. Hvis den ikke er sprød nu, bag den ved 100 grader, indtil den er. Godt drys på græsk yoghurt og vaniljeis.
Tip!
Lav granolaen om aftenen, så den kan afkøle i ovnen natten over.