Sådan undgår - eller redder - du de mest klassiske fejl i køkkenet
Når sovsen smutter
Når sovsen er god, kan den i princippet redde et helt måltid mad. Men så skal den altså også være god, og der er mange faldgruber. Sovsen kan både blive for salt, for fed, klumpet eller skilt.
Sovsen er blevet for fed (video)
Når kødet kikser
Det behøver ikke være en videnskab at lave en god frikadelle, stege en kylling, så den bliver gylden og saftig eller tilberede et stykke fisk med stegeskorpe. Alligevel kikser kødet for os en gang imellem, og så er det godt at kunne finde fejlen og rette den. Om ikke andet så til næste gang.
Sådan får kyllingen farve (video)
Når grøntsagerne bliver slatne
Det er formodentlig kun de færreste, der har lyst til at servere slatne eller overkogte grøntsager. Selvfølgelig er det bedst at koge asparges, broccoli og blomkål, så der er lige præcis det rette bid i. Mislykkes dette, er der dog hjælp at hente.
Når dejen dør
Godt brød afhænger af en god dej, og den må hverken være for tør, for våd eller helt tung og uelastisk. De fleste gange kan dejen reddes igen.
Tjek på teen
At lave te er da bare at hælde kogende vand over nogle urter, er det ikke? Øh nej, det kræver faktisk en del opmærksomhed at brygge en kop velsmagende te.
Perfekte æg
»Han kan end ikke koge et æg,« siger man ofte lidt spottende, om venner eller familiemedlemmer, der har svært ved at lave mad. Det er ikke atomfysik at koge et æg, men det kan sagtens gå galt. Samvirke har indtil flere gode tips og at tilberede æg til perfektion:
Styr på pasta, ris og kartofler
Pasta, ris og kartofler indgår i en stor andel af vores aftensmåltider, og derfor er det en god ting at kunne tilberede de 3 ting korrekt. Hårde ris, halvrå kartofler eller udkogt pasta kan nærmest spolere et helt måltid.
Kog risene til perfektion (video)