Sådan bliver spejlægget perfekt
1. Kom 2 tsk. olie på panden.
2. Slå 2 æg ud i en lille skål. Gør det samme med 2 andre æg. Tilsæt salt og peber.
3. Skru op for varmen. Varmen skal være middel til høj. Når olien er godt varm tilsættes 2 tsk. smør. Vip det rundt på panden. Blandingen af smør og olie skal skumme, og er klar lige før det bliver gyldent.
4. Tilsæt hurtigt æggene fra hver side af panden. Læg låg på og lad dem stå 1 minut.
5. Fjern panden fra varmen, og lad den stå med låg 15 sekunder, hvis blommen skal være flydende og i 45 sekunder, hvis blommen skal være mere fast.
Kilde: Optimal tilberedning af æg udarbejdet på baggrund af æggets kemi af Harold McGee, og af gennemtestede tilberedningsmetoder fra America’s Test Kitchen. Udarbejdet og testet i dansk køkken af konsulent
Grethe Andersen, tidligere Landbrug og Fødevarer.