Redaktionen anbefaler






Lad barnet bruge en skarp kniv frem for en sløv til at skære med. En sløv kniv smutter lettere end en skarp, når man for eksempel skærer frugt og grøntsager.
Sørg for, at større køkkenmaskiner, skarpe knive og varme ting er uden for de mindste børns rækkevidde.
Pas også på, at der ikke er en ledning til en køkkenmaskine, som barnet kan komme til at trække i.
Håndtagene på varme pander, kasseroller og gryder skal vende indad på komfuret, så barnet ikke kan tage fat i dem.
Forklar, at komfuret og ovnen er varme, og at man kan brænde sig på dem.
Forklar, at ledninger ikke må komme i kontakt med vand, fordi det kan give elektrisk stød.
Læg en opvredet karklud under skærebrættet, så det ikke glider, mens I skærer.
Hent en skammel, hvis dit barn endnu ikke er stort nok til at se, hvad der foregår på bordet. I kan også sidde omkring spisebordet og snitte, så alle er cirka lige høje.
Læg køkkenredskaber, som passer til barnets alder, i skuffer og på hylder, som barnet kan nå og åbne selv.
Børn kan godt håndtere en skarp kniv, når de fokuserer på, hvad de laver. En sløv kniv kan smutte, når man skærer med den, og være mere farlig end en skarp kniv.
Invester i en røgalarm og en gasalarm, hvis du har gas. Det er vigtigt at afprøve sin røgalarm en gang om måneden og at udskifte batterier en gang om året.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10