Redaktionen anbefaler
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2024-07/FDB-M%C3%B8bler---forskellige-stol.jpg.jpeg?itok=PDm__kuP)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Danmark-Dejligst.jpg.jpeg?itok=aWDFxZ73)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2017-05/maskulin_oel-is_med_karamelliserede_valnoedder_2.jpg.jpeg?itok=9OCTWKod)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/2020-06/Kronhjort_0.jpg.jpeg?itok=jJ_eY3CT)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/12/1280frisko.png.jpeg?itok=nhM6nUW_)
![](/sites/default/files/styles/16_9_xsmall/public/migrated/en/engangsgrillen1280.png.jpeg?itok=SmECdd56)
Ægget skal i kogende vand, så hviden får varme nok til at blive fast, før varmen når blommen. Der er nok ingen diskussion om, at i et godt blødkogt æg er hviden fast og blommen flydende.
Skal ægget i kogende vand eller koldt vand? Har du diskuteret fremgangsmåden med dine nærmeste, og synes du det går meget hurtigere at lægge ægget i koldt vand, så læs her: Ægget skal i kogende vand, så hviden får varme nok til at blive fast, før varmen når blommen. Blommen skal jo som bekendt være flydende i det perfekte æg.
Vidste du, at kolde, blødkogte æg fra køleskabet kan genopvarmes? Bring godt 1 cm vand i kog - som ovenfor. Kom de kogte æg i og kog 3½ minut.
Kilde: Metoden er udarbejdet på baggrund af æggets kemi af Harold McGee, gennemtestede tilberedningsmetoder fra America´s Test Kitchen og test i forbrugerkøkken af chefkonsulent Grethe Andersen, tidligere Landbrug & Fødevarer.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10