Sådan bliver den bagte kartoffel perfekt

Den bagte kartoffel skal være sprød udenpå, cremet indeni, og den må ikke smage af kogt kartoffel. Du behøver ikke store kartofler for at lave en god bagt kartoffel, og så skal de ikke pakkes ind i folie. Se flere råd herunder.
bagt kartoffel på tallerken

Når kartoflen åbner sig i krydset, er den bagt færdig. Brug ikke folie, det ødelægger den sprøde, bagte smag.

Vælg selv størrelsen

Køb store eller mellemstore kartofler efter smag. Der er ingen, der siger, at en bagt kartoffel skal være kæmpestor. Nogle foretrækker ganske almindelige kartofler, der er bagte.

Sørg for god varme i ovnen

Forvarm ovnen til 200 eller til 220 grader, hvis du skal fylde en hel plade med kartofler.

Hold kartoflerne fugtfri

Vask og tør kartoflerne. Det er især vigtigt, at de er tørre, så de kan få en sprød overflade.

Undgå folie

Kartoflerne skal ikke pakkes ind i folie, så bliver de nemlig kogt i stedet for bagt og får ikke den sprøde, bagte smag.

Gnid lidt olie ind i skrællen

Lidt olie på skrællen sikrer en sprød og lækker skræl til det bløde indre.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Kryds, hvor skatten findes

Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt ned i krydset. Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.

Drys et lag salt i bradepanden

Lad kartoflerne bage i salt. Fordel også en lille smule salt på skrællen. Saltet giver smag og gør kartoflerne møre og sprøde. Prøv også at krydre kartoflerne med karry, hvis du føler dig modig.

Bag kartoflerne midt i ovnen

De skal have mellem 1 og 1 ½ time i ovnen alt efter størrelse.

Med en smørklat smør

Put en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel, og server med friske krydderurter.

Prøv mikroovnen til kartofler

Hver kartoffel bages i cirka 7 minutter på fuld effekt (800W). Vend dem halvvejs gennem tilberedningen, og lad dem stå i 1-2 minutter, før de serveres.