Redaktionen anbefaler






Når kartoflen åbner sig i krydset, er den bagt færdig. Brug ikke folie, det ødelægger den sprøde, bagte smag.
Køb store eller mellemstore kartofler efter smag. Der er ingen, der siger, at en bagt kartoffel skal være kæmpestor. Nogle foretrækker ganske almindelige kartofler, der er bagte.
Forvarm ovnen til 200 eller til 220 grader, hvis du skal fylde en hel plade med kartofler.
Vask og tør kartoflerne. Det er især vigtigt, at de er tørre, så de kan få en sprød overflade.
Kartoflerne skal ikke pakkes ind i folie, så bliver de nemlig kogt i stedet for bagt og får ikke den sprøde, bagte smag.
Lidt olie på skrællen sikrer en sprød og lækker skræl til det bløde indre.
Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel, gnid smør og salt ned i krydset. Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.
Lad kartoflerne bage i salt. Fordel også en lille smule salt på skrællen. Saltet giver smag og gør kartoflerne møre og sprøde. Prøv også at krydre kartoflerne med karry, hvis du føler dig modig.
De skal have mellem 1 og 1 ½ time i ovnen alt efter størrelse.
Put en klat smør eller cremefraiche i den bagte kartoffel, og server med friske krydderurter.
Hver kartoffel bages i cirka 7 minutter på fuld effekt (800W). Vend dem halvvejs gennem tilberedningen, og lad dem stå i 1-2 minutter, før de serveres.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10