ris

Sådan koger du perfekte ris

Hvordan koger man ris? Der er et hav af måder - og her er én, der virker til alle typer ris. Uden at brænde dem på. Se i videoen, hvordan du nemt koger ris

At koge ris er nemt – og der findes et utal af måder at gøre det på. Måske er det netop derfor, at flere er forvirrede over, hvilken måde der er den bedste. Her er en nem og hurtig metode, der virker til alle ris – uden at brænde dem på.

Det skal du bruge til at koge ris:

  • 1 dl ris pr. person (1½ dl hvis du er ekstra sulten)
  • Salt
  • Vand

Sådan koger du ris:

  1. Afmål passende mængde ris i en gryde.
  2. Vask risen direkte i gryden i koldt vand – og skyld risen til vandet er klart.
  3. Hæld vand i gryden, så det dækker ca. et fingerled over risen.
  4. Tilsæt en anelse salt – ca. 1 knivspids pr. portion.
  5. Kog risen op under låg ved høj varme. Tag låget af gryden, når vandet koger.
  6. Kog videre ved høj varme til vandet er i niveau med risen.
  7. Sku helt ned for varmen og læg låget på gryden.
  8. Lad risen simre i 8-10 minutter.
  9. Sluk for varmen og lad risen hvile med låget på i 10 minutter før servering.
Samvirkes julebanner

Læs mere om