Farsmad: 25 opskrifter med hakket oksekød
Vi elsker fars og især hakket oksekød. Vi har samlet 25 nye og gamle klassiske opskrifter med nye twists. Her er bl.a. opskrifter på kødsovs, kåldolmere, en klassisk lasagne og pitabrød til madpakken.
Fyldt aubergine med oksekød
Inviter familien til tyrkisk aften. Her med kød og grøntsager i én velsmagende løsning med ris til.
Se opskriften
Tortillafest med kødsovs og sprøde grøntsager
Tynde hvedebrød fyldt med en rest af din egen kødsovs, sprøde grøntsager, ristede græskarkerner, blød avokado
og yoghurt. Chili til at sætte prikken over i’et.
Se opskriften
Kartoffelmos med kødsovs
I opskriften skal bruges hakket oksekød med grøntsager. Det kan købes i SuperBrugsen og Kvickly. Det hakkede oksekød er tilsat 20% grøntsager (gulerødder, squash og broccoli). Idéen om at tilsætte grøntsager til hakket kød vandt FDB’s Grønne Idépris 2011.
Se opskriften
Kødboller i tomatsovs
Taco skaller med ost, oksekød og tomat
Kåldolmere med hakket oksekød
Kåldolmere af kødfars svøbt i kålblade stammer fra Sverige. Kong Karl 12. havde under tyrkisk fangenskab fået smag for tyrkernes vinbladsdolma. Da han atter var en fri mand, rejste de små, delikate snacklignende vinbladsruller med ham tilbage til Norden og blev med årene til store, mættende kåldolmere med kødfyld.
Se opskriften
Mexikanske burgere med guacamole
Pita med krydrede kødboller
Sødkartoffel lasagne med oksekød, timian og hasselnødde crunch
Tatar med salat og bacon
Tatar er en frokostklassiker, som aldrig går af mode. Du kan røre æggeblomme med kødet eller hælde den over ved servering.
Se opskriften
Lasagne med hvidkålssalat
Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder
Klassisk pariserbøf med et moderne twist. Hjemmerørt peberrodscreme og råsyltede rødbeder giver masser af power på smagen.
Se opskriften
Hakket oksekød med hvide bønner og spinat
Kålsalat, løg med honning og hakkebøffer
Hakkebøf på en ny måde. Lad grøntsagerne fylde mest og lad kødet være tilbehør. Så får du et variet aftensmåltid efter Madpyramiden.
Se opskriften
Gratinerede portobellosvampe med oksekød
Server de fyldte svampe som lille forret eller med en god, nykogt pasta og tomatsalat til hovedret.
Se opskriften
Kødboller i stærk tomatsauce
Godt med tomatkoncentrat giver en god sauce med en fin, skarp smag. Quinoa, som i øvrigt er en superfood, giver retten kant og tilfører masser proteiner, essentielle fedtsyrer, kostfibre og jern.
Se opskriften
Farsbrød med tortellinisalat
Farsbrød med ingefær og soja giver gammeldags forloren hare kamp til stregen. Smager også dejligt koldt dagen efter.
Se opskriften
Kartoffel-pastinakmos med chilikrydret kødsovs
Kødsovs og kartoffelmos er rigtig vintermad med et pift af chili og grøntsager fyldt med vitaminer. Når du først har skrællet de mange grøntsager og kartofler kan retten næsten passe sig selv.
Se opskriften
Grøntsagswok med ingefær-sojakrydret oksekød og perler
Wok er en let og velsmagende måde at tilberede en ret på. Retten her er lavet med en dressing af blandt andet honning, ingefær og citron. Mmm gå wok-amok!
Se opskriften
Grillede græske frikadeller med tzatziki og grillede kartofler med citron
Hakkebøffer med urter, rå rødbedesalat og peberrodssmør
Empanadas
Empanadas er et hit i de spansktalende lande. Det er en slags pirogger, som her laves med oksekød, søde kartofler og rosiner. Et dejligt, eksotisk pift til madpakken.
Se opskriften
Kød og grøntsager i pitabrød med mild agurkeyoghurt
Lav opskriften med de økologiske fuldkornspitabrød fra Smag Forskellen, som kun kan købes i Coops butikker og på Coop.dk MAD. De er langtidshævede og bagt med kærlighed i ægte stenovn. Det er derfor de bevarer den gode sejhed og fyldige brødsmag. Og der er selvfølgelig masser af plads til lækkert fyld.
Se opskriften
Köfte i tomat med ris og ærter
Köfte kaldes også for "tyrkiske frikadeller". Det er en saftig og krydret kødbolle, som smager bedst direkte fra grillen. Vi laver dem på panden sammen med tomatsovsen, det er også godt. Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, så brug hakket lammekød.
Se opskriften
























