Köfte i tomat med ris og ærter
AFTENSMAD

Köfte i tomat med ris og ærter

Köfte kaldes også for "tyrkiske frikadeller". Det er en saftig og krydret kødbolle, som smager bedst direkte fra grillen. Vi laver dem på panden sammen med tomatsovsen, det er også godt. Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, så brug hakket lammekød. 
  • 4 Personer

Köfte

350 g hakket oksekød 6-8%
1 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
1 tsk. fint salt
2 spsk. vand
- olie til stegning

Sauce

1 stk. løg
1 fed hvidløg
1 dåse cherrytomat
- salt og peber

Ris

5 dl. jasminris
15 g smør
9 dl. vand
1 l. hønse- eller grøntsagsbouillon
1 knsp. salt
2 dl. frosne grønne ærter

Sådan gør du

  1. 1
    Kom kød og krydderier i en skål, og bland det sammen.
  2. 2
    Tilføj vand, indtil du har en lind men stadig formbar fars.
  3. 3
    Form farsen til små flade kødboller, og kom dem i en pande med olie. Brun kødet på begge sider.
  4. 4
    Hak løg og hvidløg, og kom det på panden.
  5. 5
    Kom cherrytomater herpå, og krydr med lidt salt og peber.
  6. 6
    Lad kødbollerne simre i saucen i 10 minutter under låg.
  7. 7
    Kom risen i en skål, og dæk den med vand. Lad risen stå et par minutter, og hæld vandet fra.
  8. 8
    Smelt smør i en gryde, uden at det brunes. Vend risen heri.
  9. 9
    Kom vand heri, så der er cirka en centimeter vand over risen. Kog risen op.
  10. 10
    Lad nu risen simre mør under låg i cirka 15 minutter.
  11. 11
    Lad den stå og trække i cirka 5 minutter, imens du koger ærterne møre i 1 minut.
  12. 12
    Vend ærter i risen, og server til kødboller og sauce.