Empanadas
- 4 Personer
Dej
75 g | blødt smør |
1 dl. | vand |
1 stk. | æg |
1 tsk. | fint salt |
4 dl. | hvedemel |
Fyld
1 stk. | lille løg |
1 fed | hvidløg |
1 stk. | lille sød kartoffel |
- | olie |
300 g | hakket oksekød |
- | salt og peber |
4 spsk. | rosin |
4 spsk. | vand |
1 stk. | æg |
Sådan gør du
-
1Kom smør i en skål og tilsæt vand, æg og salt. Bland sammen. Tilføj melet og ælt sammen til en dej. Rul dejen til en tyk pølse.
-
2Kom i en plastpose og læg på køl, imens fyldet laves.
-
3Skær løg, hvidløg og sød kartoffel i små tern.
-
4Svits i olie på en pande. Tilsæt kødet og svits videre.
-
5Kom krydderi, rosiner og vand heri og lad simre, indtil vandet er væk, og kartoflerne møre.
-
6Afkøl kødfyldet.
-
7Sæt varmluftsovnen på 165 grader.
-
8Kom æggehvide i en skål og blommen i en anden.
-
9Skær dejen i 12-14 skiver. Rul hvert stykke dej ud til en tynd cirkel.
-
10Kom lidt fyld på dejen. Pensl kanterne med æggehvide og luk til en halvcirkel. Pres dejen sammen med en gaffel.
-
11Læg på bagepapir. Pensl dejen med æggeblomme. Bag gyldne i cirka 20 minutter. Server lune.