Empanadas
AFTENSMAD

Empanadas

Empanadas er et hit i de spansktalende lande. Det er en slags pirogger, som her laves med oksekød, søde kartofler og rosiner. Et dejligt, eksotisk pift til madpakken. 
  • 4 Personer

Dej

75 g blødt smør
1 dl. vand
1 stk. æg
1 tsk. fint salt
4 dl. hvedemel

Fyld

1 stk. lille løg
1 fed hvidløg
1 stk. lille sød kartoffel
- olie
300 g hakket oksekød
- salt og peber
4 spsk. rosin
4 spsk. vand
1 stk. æg

Sådan gør du

  1. 1
    Kom smør i en skål og tilsæt vand, æg og salt. Bland sammen. Tilføj melet og ælt sammen til en dej. Rul dejen til en tyk pølse.
  2. 2
    Kom i en plastpose og læg på køl, imens fyldet laves.
  3. 3
    Skær løg, hvidløg og sød kartoffel i små tern.
  4. 4
    Svits i olie på en pande. Tilsæt kødet og svits videre.
  5. 5
    Kom krydderi, rosiner og vand heri og lad simre, indtil vandet er væk, og kartoflerne møre.
  6. 6
    Afkøl kødfyldet.
  7. 7
    Sæt varmluftsovnen på 165 grader.
  8. 8
    Kom æggehvide i en skål og blommen i en anden.
  9. 9
    Skær dejen i 12-14 skiver. Rul hvert stykke dej ud til en tynd cirkel.
  10. 10
    Kom lidt fyld på dejen. Pensl kanterne med æggehvide og luk til en halvcirkel. Pres dejen sammen med en gaffel.
  11. 11
    Læg på bagepapir. Pensl dejen med æggeblomme. Bag gyldne i cirka 20 minutter. Server lune.