Fyldt aubergine med oksekød

Inviter familien til tyrkisk aften. Her med kød og grøntsager i én velsmagende løsning med ris til. 
Fyldt aubergine med oksekød
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk auberginer
- olivenolie

Fyld

1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
350 g hakket oksekød(6-8%)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
1 tsk. fint salt eller 1 tsk. kryddersalt
2 spsk. flåede tomater
2 stk tomater

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på varmluft 200 grader.
  2. 2.Skær hver aubergine lige over på langs.Skær lidt af den yderste runding fra, så at auberginen får en bund at stå på.
  3. 3.Skær små snit i det hvide auberginekød. Brun i olivenolie på begge sider på en pande. Sæt auberginerne ned i en smurt ildfast form. Skrab noget af auberginekødet ud til siderne, så der bliver plads til kødet.
  4. 4.Hak løg og hvidløg og svits i lidt olivenolie på en pande. Tilføj kød og krydderier og salt, og svits det sammen. Tilføj de flåede tomater, og svits lidt videre. Kom kødet i auberginen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
  5. 5.Tag fadet ud, og læg tomatskiver hen over kødet. Bag videre, indtil kødet er gennemstegt. I alt cirka 20 minutter.
  6. 6.Server med ris.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad