Fyldt aubergine med oksekød
- 4 Personer
Ingredienser
2 stk. | auberginer |
- | olivenolie |
Fyld
1 stk. | rødløg |
2 fed | hvidløg |
350 g | hakket oksekød(6-8%) |
1 tsk. | spidskommen |
1 tsk. | koriander |
1 tsk. | paprika |
1 tsk. | fint salt eller 1 tsk. kryddersalt |
2 spsk. | flåede tomater |
2 stk. | tomater |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på varmluft 200 grader.
-
2Skær hver aubergine lige over på langs.Skær lidt af den yderste runding fra, så at auberginen får en bund at stå på.
-
3Skær små snit i det hvide auberginekød. Brun i olivenolie på begge sider på en pande. Sæt auberginerne ned i en smurt ildfast form. Skrab noget af auberginekødet ud til siderne, så der bliver plads til kødet.
-
4Hak løg og hvidløg og svits i lidt olivenolie på en pande. Tilføj kød og krydderier og salt, og svits det sammen. Tilføj de flåede tomater, og svits lidt videre. Kom kødet i auberginen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
-
5Tag fadet ud, og læg tomatskiver hen over kødet. Bag videre, indtil kødet er gennemstegt. I alt cirka 20 minutter.
-
6Server med ris.