Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder
- 4 Personer
Råsyltede rødbeder
2 stk. | rødbeder, skåret i tynde strimler |
2 spsk. | æbleeddike |
- | lidt salt |
Peberrodscreme
1 stk. | æggeblomme |
1 dl. | neutral olie |
1 tsk. | dijonsennep |
- | Friskrevet peberrod, start med 1 tsk. |
- | Æbleeddike efter smag |
Tatar
400 g | tartarkød |
- | Salt og peber efter smag |
2 stk. | surdejs- eller grovboller eller 4 skiver flute/brød |
- | Dijonsennep til smørrelse |
1 spsk. | smør |
Tilbehør
- | kapers |
- | Hakkede, rå skalotteløg. |
Sådan gør du
-
1Bland ingredienserne til de råsyltede rødbeder og lad dem stå og trække indtil servering.
-
2Peberrodscreme: Pisk æggeblommer og sennep sammen i en skål. Tilsæt olien (1 tsk. ad gangen) under konstant piskning, indtil konsistensen er tyk og cremet (det er ikke sikkert, at al olien skal bruges).
-
3Smag til med eddike, salt, peber og peberrod. Sæt cremen på køl indtil servering.
-
4Rør tatarkødet sammen med salt og peber, så det kun lige er blandet, men IKKE sejt.
-
5Smør brødet med dijonsennep og form 2 cm. flade bøffer af kødet. Pres bøfferne på brødet ovenpå senneppen, så de stikker lidt ud over kanterne på brødet.
-
6Smelt smørret på en pande over middel/høj varme og brun pariserbøfferne med kødsiden nedad, til de er gyldne men endelig ikke gennemstegte.
-
7Vend bøfferne og steg dem yderligere et par minutter på brødsiden.
-
8Server pariserbøfferne straks med peberrodscreme og råsyltede rådbeder, evt. kapers og hakkede løg.
Tip!
Brug en god mayonaise og rør den med revet peberrod i stedet for at lave peberrodscremen fra bunden.