Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder

Klassisk pariserbøf med et moderne twist. Hjemmerørt peberrodscreme og råsyltede rødbeder giver masser af power på smagen. 
Pariserbøf med peberrodscreme og råsyltede rødbeder
  • 4 Personer

Råsyltede rødbeder

2 stk rødbeder, skåret i tynde strimler
2 spsk. æbleeddike
- lidt salt

Peberrodscreme

1 stk. æggeblomme
1 dl. neutral olie
1 tsk. dijonsennep
- Friskrevet peberrod, start med 1 tsk.
- Æbleeddike efter smag

Tatar

400 g tartarkød
- Salt og peber efter smag
2 stk surdejs- eller grovboller eller 4 skiver flute/brød
- Dijonsennep til smørrelse
1 spsk. smør

Tilbehør

- kapers
- Hakkede, rå skalotteløg.

Sådan gør du

  1. 1.Bland ingredienserne til de råsyltede rødbeder og lad dem stå og trække indtil servering.
  2. 2.Peberrodscreme: Pisk æggeblommer og sennep sammen i en skål. Tilsæt olien (1 tsk. ad gangen) under konstant piskning, indtil konsistensen er tyk og cremet (det er ikke sikkert, at al olien skal bruges).
  3. 3.Smag til med eddike, salt, peber og peberrod. Sæt cremen på køl indtil servering.
  4. 4.Rør tatarkødet sammen med salt og peber, så det kun lige er blandet, men IKKE sejt.
  5. 5.Smør brødet med dijonsennep og form 2 cm. flade bøffer af kødet. Pres bøfferne på brødet ovenpå senneppen, så de stikker lidt ud over kanterne på brødet.
  6. 6.Smelt smørret på en pande over middel/høj varme og brun pariserbøfferne med kødsiden nedad, til de er gyldne men endelig ikke gennemstegte.
  7. 7.Vend bøfferne og steg dem yderligere et par minutter på brødsiden.
  8. 8.Server pariserbøfferne straks med peberrodscreme og råsyltede rådbeder, evt. kapers og hakkede løg.

Tip!

Brug en god mayonaise og rør den med revet peberrod i stedet for at lave peberrodscremen fra bunden.

Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost