Kødboller i stærk tomatsauce
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | hakket oksekød 10% |
1 stk. | løg |
1 dl. | mælk |
1 stk. | æg |
1 dl. | friskrevet parmesanost eller pecorino |
1 dl. | rasp |
- | peber |
2 fed | hvidløg |
- | olie |
2 dåser | tomatkoncentrat |
4 dl. | vand |
1 stk. | terning økogrøntsagsbouillon |
1 tsk. | timian |
1 tsk. | sukker |
3 dl. | quinoa |
500 g | grøn bønne |
- | Lidt salt og peber |
Sådan gør du
-
1Riv løget og kom i en skål med mælk, æg, ost, rasp og peber. Vend rundt.
-
2Rør nu kødet i blandingen. Lad farsen samle sig i 30 minutter i køleskabet.
-
3Sæt en stor gryde med letsaltet vand over og form farsen til kødboller. Kog bollerne, indtil de er gennemkogte og flyder op til overfladen. Ca. 7 minutter.
-
4Afdryp og læg på et fad.
-
5Hak hvidløg og svits i olie i en gryde.
-
6Kom tomatkoncentrat, vand, bouillon og timian heri, og lad det simre i 5 minutter.
-
7Smag til med salt, peber og sukker.
-
8Kom kødbollerne heri.
-
9Tilbered quinoa efter anvisningen på emballagen.
-
10Kog bønnerne møre i letsaltet vand. 3-4 minutter.
-
11Server kødboller i tomatsauce med bønner vendt i quinoa.