Kødboller i stærk tomatsauce
AFTENSMAD

Kødboller i stærk tomatsauce

Godt med tomatkoncentrat giver en god sauce med en kraftig smag. Quinoa tilfører masser af proteiner, essentielle fedtsyrer, kostfibre og jern.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 løg
1 dl mælk
1 æg
1 dl friskrevet parmesanost eller pecorino
1 dl rasp
- peber
500 g hakket oksekød ca. 10 % fedt
2 fed hvidløg
- olie
280 g tomatkoncentrat
4 dl kogende vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 tsk. timian
- Lidt salt og peber
1 tsk. sukker
3 dl quinoa
500 g grøn bønne

Sådan gør du

  1. 1
    Riv løget, og kom det i en skål med mælk, æg, ost, rasp og peber.
  2. 2
    Rør kødet i blandingen, og lad farsen samle sig i 30 minutter i køleskabet.
  3. 3
    Sæt en stor gryde med letsaltet vand over, og form farsen til kødboller. Kog kødbollerne, indtil de er gennemkogte og flyder op til overfladen. Det tager ca. 7 minutter.
  4. 4
    Tag dem op af gryden, og hæld vandet fra.
  5. 5
    Hak hvidløgene, og svits dem i olie i gryden.
  6. 6
    Tilsæt tomatkoncentrat, kogende vand, grøntsagsbouillon og timian, og lad saucen simre i 5 minutter.
  7. 7
    Smag til med salt, peber og sukker.
  8. 8
    Kom kødbollerne i saucen.
  9. 9
    Tilbered quinoa efter anvisningen på emballagen.
  10. 10
    Kog bønnerne møre i letsaltet vand. Frosne bønner skal koges 3-4 minutter, mens friske bønner kun skal have 1-3 minutter.
  11. 11
    Server dine kødboller i tomatsauce med bønner og kogt quinoa.