Kødboller i stærk tomatsauce
AFTENSMAD

Kødboller i stærk tomatsauce

Godt med tomatkoncentrat giver en god sauce med en fin, skarp smag. Quinoa tilfører masser proteiner, essentielle fedtsyrer, kostfibre og jern. 
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket oksekød 10%
1 stk. løg
1 dl. mælk
1 stk. æg
1 dl. friskrevet parmesanost eller pecorino
1 dl. rasp
- peber
2 fed hvidløg
- olie
2 dåser tomatkoncentrat
4 dl. vand
1 stk. terning økogrøntsagsbouillon
1 tsk. timian
1 tsk. sukker
3 dl. quinoa
500 g grøn bønne
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Riv løget og kom i en skål med mælk, æg, ost, rasp og peber. Vend rundt.
  2. 2
    Rør nu kødet i blandingen. Lad farsen samle sig i 30 minutter i køleskabet.
  3. 3
    Sæt en stor gryde med letsaltet vand over og form farsen til kødboller. Kog bollerne, indtil de er gennemkogte og flyder op til overfladen. Ca. 7 minutter.
  4. 4
    Afdryp og læg på et fad.
  5. 5
    Hak hvidløg og svits i olie i en gryde.
  6. 6
    Kom tomatkoncentrat, vand, bouillon og timian heri, og lad det simre i 5 minutter.
  7. 7
    Smag til med salt, peber og sukker.
  8. 8
    Kom kødbollerne heri.
  9. 9
    Tilbered quinoa efter anvisningen på emballagen.
  10. 10
    Kog bønnerne møre i letsaltet vand. 3-4 minutter.
  11. 11
    Server kødboller i tomatsauce med bønner vendt i quinoa.